Günde 5 bin maske üretiyorlar

Çerkezköy Belediyesi'ne bağlı Bağlık Mahalle ve Taziye Evi'nde kursiyerler tarafından koronavirüs salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında günlük 5 bin maske dikiliyor. Dikilen cerra

21.04.2020 16:50:00 0
Günde 5 bin maske üretiyorlar

  Çerkezköy Belediyesi Bağlık Mahalle ve Taziye Evi’nin koronavirüs mücadelesi kapsamında ‘Cerrahi Maske Üretim Dikim Üssü’ haline geldiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Korona Virüse karşı tüm dünya mücadele ediliyor. Salgının yayılmasının önlenmesi ve kontrol altına alınarak, hayatın normale dönebilmesi için Çerkezköy Belediyesi olarak çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Bağlık Mahalle Evimizde Çerkezköy Belediyesi olarak ‘Cerrahi Maske’ dikimine başladık.  Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden satın aldığımız kesilmiş Cerrahi Maske kumaşlarını Bağlık Mahalle Evimizdeki  kursiyerlerimiz dikip, Cerrahi Maske haline getiriyorlar. Daha sonra bu cerrahi maskeler Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne götürülerek, dezenfekte ediliyor ve el değmeden paketlenerek, geri bize teslim ediliyor” dedi.

 

60 BİN CERRAHİ MASKE DİKTİK

 

Günlük 5 bin cerrahi maskenin Bağlık Mahalle Evi kursiyerleri tarafından dikildiğini ve dikilen bu maskelerin Çerkezköy Belediyesi ekipleri tarafından kapı kapı dolaşılarak Çerkezköy genelindeki tüm evlere dağıtımının yapıldığını belirten Akay " Şuana kadar yaklaşık 60 bin Cerrahi Maskenin dikimini gerçekleştirdik ve bunların büyük bir kısmının evlere dağıtımını yaptık. Bağlık Mahalle evimizde de maske dikimi devam ediyor.  Diktiğimiz  Cerrahi maskeleri sokağa çıkma yasağının olduğu 24 Nisan Cuma, 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günleri kentimiz genelindeki tüm mahallelerde ev ev, kapı kapı dolaşarak dağıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.

 

HERKESE ULAŞTIRILACAK 

 

  Cerrahi Maskelerin imal edilmesinde emeği geçen Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkililerine, Bağlık Mahalle Evi Kursiyerlerine ve dağıtımını gerçekleştiren Çerkezköy Belediyesi ekiplerine teşekkür eden Başkan Akay, "Cerrahi maskelerin üretilmesinde ve dağıtımında emeği ve katkısı bulunan Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize, kursiyerlerimize, belediye görevlilerimize teşekkür ediyorum. Çerkezköy Belediyesi olarak hedefimiz bu süreç içerisinde kentimiz genelindeki tüm evlere giderek, bu maskelerden bırakmak ve maskenin ulaşmadığı hiçbir vatandaşımızın kalmamasını sağlamak” dedi.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10