Ramazan kolileri raflarda yerini aldı

Çerkezköy'de de Ramazan ayının gelmesiyle marketlerde ramazan alışverişi telaşı yaşanıyor. Bu Ramazan ayında da ramazan kolileri raflarda yerini aldı. Çerkezköy'de DMR Gıda Çerkezköy 2

21.04.2020 17:04:00 0
Ramazan kolileri raflarda yerini aldı

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizin içerisinden geçtiği bu dönemlerde insanların gıda ihtiyaçlarını karşılamak için marketlere ve alışveriş merkezlerine gitmeyi bırakmıyor ve hala yoğunluk yaşanıyor. Sokağa çıkma yasağı uygulanması da bu yoğunluğu son günlerde arttırdı. Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken Ramazan ayına da az bir zaman kaldı.

 

“RAMAZAN KOLİSİ DEĞİL RAMAZAN ÇEKİ TERCİH EDİLİYOR”

 

İnsanların birbiriyle paylaşımda oldukları bu bereket ayında her eve mutlaka giren ramazan kolileri hakkında DMR Gıda Çerkezköy 2 Şubesi Şube Müdürü Kaya, insanların artık ramazan kolisi tercih etmediklerini bunun yerine alışveriş çeki tercih ettiklerini söyledi. İnsanların temel ihtiyaçlarının değiştiğini kaydeden Şube Müdürü Kaya bu konu ile ilgili “Aileleri mağdur etmemek için alışveriş çekleri kullanılıyor artık. Alışveriş çeki olan müşteri bizim mağazamıza gelip kendi ihtiyacına göre alışveriş yapıyor. Alışveriş çeki şuanda günümüz de daha çok tercih ediliyor. Biz inançlarını çok iyi yaşayan ve geleneklerimizi korumak isteyen bir toplumuz. Bu nedenle de ramazanın yaklaşmasıyla Koronavirüs olmasına rağmen hala yoğunluk devam ediyor.” dedi.

 

“23 NİSAN’DAN SONRAKİ YASAKLA YOĞUNLUK ARTACAK”

İlk sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonundan sonraki Pazartesi günü sabahından alışveriş yoğunluğunun başladığını kaydeden Şube Müdürü Kaya, “Ama ikinci sokağa çıkma yasağında böyle olmadı. Önceden haber verildiği için geçtiğimiz hafta içi beş gün çok yoğundu mağazalar. Yedi günün yoğunluğu beş günde telafi edildi diyebilirim. Dolayısıyla ikinci sokağa çıkma yasağının bittiği bu hafta ise normal bir yoğunluk yaşanıyor.” şeklinde konuştu. Kaya, ayrıca 23 Nisan’dan itibaren getirilen sokağa çıkma yasağı ve ramazan arifesine denk gelmesi nedeniyle mağazada yoğunluğun daha da artacağını vurguladı.

 

“ALT YAPISINI YENİLEYEN FİRMALAR AYAKTA KALACAK”

 

Günümüzde insanların online alışverişe yönelmeye başladıklarına dikkat çeken Şube Müdürü Kaya, Whatsapp üzerinden ve alışveriş uygulamaları üzerinden alışverişlerin de bu salgın sürecinde çok tercih edildiğini söyledi. Online alışverişlerin birkaç saat içerisin de teslim edildiğini kaydeden Kaya, “Alt yapısını yenileyen firmalar bugün ayakta kalacaklar. Çok bir şey değişmedi aslında alışkanlıklar değişiyor sadece. Bu sadece koronavirüs sürecinde değil gelecek nesillerinde tercih ettiği bir alışveriş şekli. Artık insanlar oturdukları yerden sipariş vermek istiyorlar. Tüketim alışkanları değişiyor.” dedi.

 

 “EKO RAMAZAN KOLİSİ 125 TL”

 

Örnek Market Çerkezköy 2 Şubesi Şube Müdürü Mehmet Gün de ramazanın yaklaşmasıyla ramazan kolilerinin rafta yerini aldığını belirterek mağazada hala ramazan kolisi satışının yapıldığını dile getirdi. Şube Müdürü Gün, “Müşterinin arz ve talebi üzerine ramazan kolisi hazırlaya biliyoruz. Bu kolilerde raf fiyatları değil toplu satıştan fiyatlandırma yapıyoruz. Elimizdeki hazırlanmış ve satışa sunulan eko paket ramazan kolisinin fiyatı 125 TL. Bu kolilerin içeriği arz ve talebe göre değişiyor. Ramazan kolisi fiyatları içeriğine göre 125 ile 180 TL ve üzeri olarak değişiklik gösteriyor.” dedi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10