Ramazan davulcuları yerine ses sistemi aracı hizmet verecek

Hıfzıssıhha Kurulu'nun koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında aldığı kararla Ramazan ayının geleneksel sembollerinden olan Ramazan davulcularının bu yıl görev almayacaklarını belirten Malkara Beledi

Malkara 22.04.2020 18:24:00 0
Ramazan davulcuları yerine ses sistemi aracı hizmet verecek

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ramazan Ay'larının geleneklerinden olan Ramazan davulcuları maalesef koronavirüs salgını sebebiyle bu yıl ilçemizde görev almayacaklar. Ramazan davulcularına verilecek bahşişlerle birden çok hemşehrimizin temas kurulabileceği, bu temaslar sonucunda Covid-19 virüsünün yayılabileceği Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ön görülmüş ve bu nedenle bu yıl Ramazan ayında Ramazan davulcularının görev almaları yasaklanmıştır. Hemşehrilerimiz Ramazan ayı maneviyatına varabilmeleri için sahur vakti belediyemiz tarafından hazırlanan ses sistemi aracı tüm merkez mahallelerimizdeki sokak ve caddelerde ramazan manilerini seslendirecektir. 11 ay sabırla beklenen Ramazan Ayı'nın maneviyatının dolu dolu yaşanabilmesi için hemşehrilerimizin hizmetine ses sistemi aracımızı sunacağız. Ses sistemi aracımız Ramazan davulcularımızın vermiş olduğu maneviyatı vermede eksik kalacak olsa da Covid-19 salgınına karşı bu tür önlemlerin alınması zorunludur.” dedi.

 

“SALGINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN”

 

Başkan Yurdakul, “Umuyorum koronavirüs salgınından bu mübarek ay içerisinde kurtuluruz ve Ramazan Bayramımızı coşku içerisinde kutlayabiliriz. Oruç tutacak hemşehrilerimizden de koronavirüs salgınını göz önünde bulundurmalarını istiyor, bağışıklılık sistemini güçlü tutmalarına öneriyorum.” ifadeleri ile  açıklamasını tamamladı.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10