Vali Yıldırım: Çocuklarımız egemenliğimizin teminatı

23 Nisan dolayısıyla yayımladığı mesajında Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım çocuklara, "Sizler, bizim aydınlık yarınlarımızın güvencesi ve egemenliğimizin teminatısınız." diye s

22.04.2020 17:32:00 0
Vali Yıldırım: Çocuklarımız egemenliğimizin teminatı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıl Dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlama mesajı yayımladı. Vali Aziz Yıldırım mesajının başında “Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıl Dönümü’nü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.” dedi.

 

“MİLLİ EGEMENLİĞİMİZİN EN SOMUT TECELLİSİDİR”

 

Bundan 100 yıl önce işgal altındaki ülke topraklarının büyük bir dirençle özgürlüğüne kavuştuğunu vurgulayan Vali Aziz Yıldırım, “Yurdumuzun dört bir tarafının dönemin emperyalist güçleri tarafından işgal edildiği, ordularımızın dağıtıldığı, Türk milletinin ufak bir kara parçasına sıkıştırılarak sömürülmek istendiği bir dönemde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bundan tam 100 sene önce 23 Nisan 1920 tarihinde Millet Meclisimiz açılarak İstiklal Harbi tek elden yürütülmüş ve işgal altındaki topraklarımız yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin, milli mutabakatımızın, milli egemenliğimizin en somut tecellisidir.” dedi.

 

“SABREDİP KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE UYALIM”

 

Türk milletinin, İstiklal Harbi döneminde iradesini göstererek, ortak duygu, ortak düşünce ve kader birliği yaptığını ve bu zilleti ve esareti kabul etmeyerek bağımsız, demokratik Türkiye’nin temellerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde atıldığının altını çizen Vali Yıldırım, mesajına şöyle devam etti: “Bizler de, koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde tarihimizden aldığımız ilhamla, birlik ve beraberliğimizle bu süreci inşallah en az hasarla atlatacağız. Yeter ki bu süreçte müsterih olup, sabredip koronavirüs tedbirlerine uyalım.”

 

VALİ YILDIRIM ÇOCUKLARA SESLENDİ

 

Vali Yıldırım, içerisinde bulunduğumuz bu virüs salgını sürecinde evlerinde bayramı kutlamak zorunda kalan çocuklara seslenerek “Sevgili çocuklar, ne mutlu ki sizlere milli egemenliğin ilan edildiği günü sizlere bayram ilan eden bir milletin çocuklarısınız. Sizler, bizim aydınlık yarınlarımızın güvencesi ve egemenliğimizin teminatısınız. Şehit kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gelecek sahipleri sizlersiniz. Bundan sonra görev ve sorumluluk sizlerindir. En önemli göreviniz milli ve manevi değerlerimizi, inancımızı, milli birlik ve beraberliğimizi korumak, savunmak, yaşamak ve yaşatmaktır.” dedi.

 

“TÜM DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMINI KUTLUYORUM”

 

Vali Yıldırım mesajının son kısmında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin 100. Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10