Ekmek satışları düşen fırıncıların yüzü, Ramazan pidesi satışları ile güldü

Koronavirüs salgını nedeniyle ekmek satışlarının da düştüğünü söyleyen Çorlu ve Ergene Fırıncılar Derneği Başkanı Haşim Yiğit, Ramazan ayının başlaması ile pide satışl

Çorlu 26.04.2020 15:19:00 0
Ekmek satışları düşen fırıncıların yüzü, Ramazan pidesi satışları ile güldü

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler ve insanların evde kal çağrılarına uymaları ile tüm sektörlerde yaşanan durgunluk fırıncılar da yaşanıyor. Ramazan ayının başlaması ile pide satışları fırıncıların yüzünü güldürdü. Fırınların ekmek satışlarında düşüşler yaşandığını dile getiren Çorlu, Ergene Fırıncılar Derneği Başkanı Haşim Yiğit, daha önce günde 450 bin ekmek satarken bu süreçte bu sayının 300 bine düştüğünü söyledi. Ramazan ayı nedeniyle fırıncıların imdadına pidenin yetiştiğini kaydeden Yiğit, günde yaklaşık 110 bin pide satışı yapıldığını açıkladı.

 

FIRINLARDA SAAT 18.00´A KADAR ÜRETİM YAPILIYOR

 

"Pide fiyatları geçen yıl ile aynı” diyen Fırıncılar Derneği Başkanı Haşim Yiğit, 500 gram susamlı yumurtalı pidenin 5 liradan, birliğin almış olduğu karar ile 300 gram yumurtalı pidenin ise 3 liradan satıldığını belirtti. Ayrıca Yiğit, Bakanlığın aldığı karara uyularak fırınlarda saat 18.00´a kadar üretim yapıldığına dikkat çekerek “O saatten sonra ise üretim yapmadan satışlarımız devam ediyor. Ekmeği 1 liraya satmaları nedeniyle arkadaşlarımız arasında zaman zaman rekabet oluyor. Bunların sağlıkları ve gramajlarına dikkat etmek lazım" dedi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10