Bir aydır görmedikleri kızlarına pankartlı sürpriz

Koronavirüs salgını nedeniyle kızları Asya'yı Edirne'deki akrabalarının yanına gönderen Tekirdağ'da Acil Tıp Teknisyenleri Hülya ve Ferit Karakaş çifti, 7 yaşındaki kızlarına kendisini

Tekirdağ 26.04.2020 14:28:00 0
Bir aydır görmedikleri kızlarına pankartlı sürpriz

 

Tekirdağ'da Büyükşehir Belediyesi ambulans ekibinde Acil Tıp Teknisyeni olarak çalışan Hülya Karakaş ve 112 Acil Çağrı Merkezi'nde eşi gibi Acil Tıp Teknisyeni olan Ferit Karakaş, koronavirüs salgınına karşı önlem almak için kızları Asya Karakaş'ı, Edirne'deki teyzesinin yanına gönderdiklerini ve bir ayı aşkın süredir görmediklerini söyledi. Kızları Asya'ya kendisini çok sevdiklerini ve özlediklerini göstermek için sürpriz yapmaya karar verdiklerini ifade eden Karakaş çifti, bir organizasyon şirketiyle anlaşarak balonlar ve 'Annen ve baban seni çok seviyor, prensesimiz Asya' yazılı pankart hazırlattıklarını belirtti. Daha sonra Karakaş çifti, Edirne'de Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki apartmanda Asya'nın kaldığı 7'nci kattaki daireye balonlarla süsledikleri pankartı astırdı. Sürprizi gören Asya şaşkınlıkla mutluluğu bir arada yaşadı.

 

SÜRPRİZİ GÖRÜNCE ANNESİYLE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞTU

 

Sürprizi görünce çok mutlu olduğunu söyleyen Asya, "Çok mutlu oldum. Annem ve babamın ikisi de sağlıkçı ve beni korumak için buraya gönderdiler. 1 aydır annem ve babamı göremiyordum, bu sürpriz beni çok mutlu etti. Umarım bu virüs en kısa sürede biter ve onlara kavuşurum" diye konuştu. Sürprizi gören Asya, annesi ile de telefonla görüntülü konuşarak, onları çok özlediğini ifade ederek anne ve babasına teşekkür etti. Asya anne ve babasına "Virüs biter bitmez yanınıza geleceğim, sizleri çok seviyorum" dedi.

 

“UMARIZ BU HERKES İÇİN BİR FARKINDALIK OLUR"

 

Koronavirüs salgını sürecinde kızlarını olası bir hastalık riskinden korumak amacıyla Edirne'ye, teyzesinin yanına gönderdiklerini, bunun kendileri için çok zor bir karar olduğunu dile getiren Baba Ferit Karakaş ise "Bugüne kadar hiçbir şekilde hiçbir şekilde kızımızdan ayrılmamıştık ama onun sağlığı ve güvenliği için bu kararı almak durumunda kaldık. Bir aylık bir süreyi geride bıraktık, bir aydır kızımızdan ayrıyız. Bu süreç başladı başlayalı hiçbir şekilde onun psikolojisinin etkilenmemesini istedik. Ama ister istemez onlardan hep beklentimiz oldu. Bir olgunluk göstermelerini istedik ve bu olgunluğu fazlasıyla gösterdiler ve biz de bir sürpriz hazırladık eşimle beraber. Umarız bu herkes için bir farkındalık olur" şeklinde konuştu.

 

“UMARIM BİR AN ÖNCE BU SÜREÇ BİTER VE KAVUŞURUZ”

 

Kızını çok özlediğini ifade eden Anne Hülya Karakaş, onun mutlu olması için bu sürprizi yaptıklarını belirterek "Bu süreci zor atlatıyoruz çünkü kızımı çok özledim. 1 aydan beri kızımla görüşmüyorum. Tüm sağlıkçıların ve arkadaşlarımın aynı şekilde çocuklarını, yakınlarını görememeleri çok üzücü. Zor zamanda yanında olamamak sağlıkçı olarak çok zor. Bir an önce ona kavuşmak istiyorum. Onun bir nebze de olsa mutlu olması için bu sürprizi yaptık. Umarım bir an önce bu süreç biter ve kavuşuruz.” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10