TBMM Başkanı Şentop: Liyakat ve samimiyetten yoksunlukları apaçık ortada

Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında Ankara Borusu'nun eleştirilerine yönelik "Hukuk adına konuştuğunu iddia edenlerin, liyakat

Tekirdağ 27.04.2020 15:00:00 0
TBMM Başkanı Şentop: Liyakat ve samimiyetten yoksunlukları apaçık ortada

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı eleştiren açıklamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. TBMM Başkanı Şentop, Ankara Barosu tarafından Pazar günü yayınlanan “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın İnsanlığın Bir Kesimini Nefretle Aşağılayıp Kitlelere Hedef Gösterdiği Konuşmasıyla İlgili Basın Açıklaması”  başlıklı eleştiri yazısı hakkındaki açıklamasında "Diyanet İşleri Başkanımızın şahsına ve özellikle onun şahsı bahane edilerek İslam'a yapılmaya çalışılan saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.

 

“DÜŞMANLIĞIN KARANLIK TARİHİ İNSANLIK KADAR ESKİ”

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, açıklamasında insanî değerler ve hakîkatlerin çağlar üstü olduğunu, bu değerlere düşmanlığın karanlık tarihinin de insanlık kadar eski olduğunu ifade ederek inanç alanında da, siyasette de, hukukta da her yeni düşüncenin kendisine yüzyıllar öncesinden dayanaklar bulduğunu belirtti. Şentop, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Milletimizin değerlerine karşı düşmanlık da yeni değildir; o değerleri tahfif etme hafifliği de. Geçen zamanı delil göstererek İslam’a saldıran provakatif zihniyet, kadim İslam düşmanlığının zavallıca bir tezahürü olduğunu fark edecek bilgi temelinden de mahrumdur. Diyanet İşleri Başkanımızın şahsına ve özellikle onun şahsı bahane edilerek İslam’a yapılmaya çalışılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hukuk adına konuştuğunu iddia edenlerin, liyakat ve samimiyetten yoksunlukları apaçık ortadadır. Eleştiri hakkı hiçbir zaman hiç kimseye milletimizin inandığı değerleri kendi sığ zaviyesinden bile olsa tahfif ve tahkir etme hakkı vermez. Çağları aşan hakikatlere ve değerlere sahip olmakla daima iftihar ederiz."

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10