Yasak sonrası pazarda yoğunluk

Koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından Çerkezköy'de vatandaşlar, kurulan semt pazarına akın etti. Yeni alınan kararla birlikte Salı ve Perşembe gü

28.04.2020 14:06:00 0
Yasak sonrası pazarda yoğunluk

 

Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Salı ve Perşembe günü kuruluyor.

 

SOSYAL MESAFEYE UYDULAR

 

Çerkezköy'de koronavirüs tedbirleri kapsamında bir haftadır kapalı olan Çerkezköy Halk Pazarı Salı günü açıldı. Pazara giden vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına uyarak alışveriş yaparken, pazar yeri girişlerinde önlemler alan zabıta ekipleri pazara maske ve eldivensiz kimseyi almadı. Zabıta ekipleri tarafından pazara maskesiz gelenlere maske dağıtılırken, el dezenfektanları da sıkılarak, pazar alanına girişler sağlandı. Anonslarla da halka sosyal mesafeye uyulması çağrısı yapılırken, ayrıca pazarcı esnafının ürünleri seçtirmediği görüldü.

 

VATANDAŞLAR FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ

 

Bir haftalık aranın ardından yeniden açılan halk pazarına gelen vatandaşlar " Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaya özen gösteriyoruz. Bir haftalık aranın ardından halk pazarımız yeniden açıldı. Ramazan alışverişimizi sosyal mesafeye uygun şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.  Sofrasını doldurmak için pazardaki fiyatlardan şikayetçi olan vatandaşlar her gün fiyatların arttığını söyledi. Çerkezköylüler " Salgın yüzünden zaten sıkıntı çekiyoruz. Bir de fiyatların artması belimizi büktü" dedi. Çerkezköy Halk Pazarında tezgahlarda Ispanak 5 TL, Pırasa 5 TL, Karnıbahar tane 20 TL, Domates 5 TL, biber 5 TL, salatalık 4 TL, patlıcan 4 TL, patates 4 TL, çileğin kilosu  8-10 TL'den satılıyor.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10