Tekirdağ TSO ve Tekirdağ TB'den ortak Nefes Kredisi açıklaması

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Ticaret Borsası, esnafa nefes olacak KOBİ finansman projesi "TOBB Nefes Kredisi" hakkında Tekirdağ Ticaret Borsası hizmet binasında ortak basın açıklaması dÃ

30.04.2020 13:36:00 0
Tekirdağ TSO ve Tekirdağ TB

Gerçekleşen ortak tanıtım toplantısına; Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ Ticaret Borsası (Tekirdağ TB) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı, Denizbank Tekirdağ Şube Müdürü Yılmaz Gülal, Süleymanpaşa Denizbank Şube Müdürü Selçuk Sancar, Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyzullah Süngür, Tekirdağ TSO Genel Sekreteri İrfan Ekici ve Tekirdağ Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ercan İzgi katıldı.

 

KOBİ’LERE CAN SUYU OLACAK

 

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay ve Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı Nefes Kredisi hakkında şu açıklamayı yaptı: “2020 Nefes Kredisi ile 6 Milyar Liralık kredi imkanının oda ve borsalara kayıtlı üyeler için sağlanacağını belirterek, kredinin KOBİ’lere bir can suyu olacağını belirttiler. Oda ve borsamız üyelerinin kullanacağı kredi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık yüzde 7,5 olacaktır.”

 

AZAMİ LİMİT 100 BİN TL

 

Çok sayıda üyenin faydalanabilmesi için kredinin limitinin üst limitinin 100  bin TL olarak belirlendiğini kaydeden başkanlar Günay ve Sarı şunları söyledi: “Daha fazla üyemizin krediden faydalanabilmesini teminen borsamızca/odamızca kullandırılacak kredinin azami limiti 100 bin TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokolle 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler azami 50 bin TL, 3 milyon TL ile 25 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 100 bin TL kullanabilecektir.”

 

50 BİNE 150 TL, 100 BİN TL’YE 300 TL MASRAF KESİLECEK

 

Üyelerin krediye başvurabilmeleri için önce borsa veya odadan açıklama olarak “Nefes Kredisi başvurusu içindir” ibareli faaliyet belgesi almaları gerektiğini belirten Günay ve Sarı, “Faaliyet belgesi ayrıca borsamızın/odamızın web sitesindeki online işlemler kısmından da alınabilmektedir.  Faaliyet belgesi olmadan banka talep kabul etmeyecektir.

 

 

 

Protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek yüzde 0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir komisyon ve masraf talep etmeyecektir. Üyelerimiz Denizbank şubelerinden başvuru yapabilecek olup, 50 bin TL kredi kullanan üyelerimizden 150 TL, 100 bin TL kredi kullanan üyelerimizden ise 300 TL masraf kesilecektir.” dedi.

 

BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

 

Başkanlar Günay ve Sarı 2020 Nefes Kredisi başvuruları için gerekli evrakları ise şu şekilde açıkladı: “Tekirdağ Ticaret Borsası veya Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’ndan alınmış Faaliyet Belgesi (TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir ibareli), 2017-2018 bilanço ve gelir tablosu açıklamaları, 2017/12-2018/12 ve 2019/12 yılı Detay Mizanı, 2019/12 Geçici Vergi Beyannamesi ve Detay Mizanı, Varsa iştirakler ve grup firmalarının 2017-2018-2019 yıllarına ait bilanço, tablosu ve açıklamaları.” Ardından Denizbank şube müdürleri de yaptığı bilgilendirmede Nefes Kredisi başvurusu süresince herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için şubelerinde “tam gün” çalışma düzenine geçtiklerini bildirdiler.

 

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Nefes Kredisi için Başkanlar Cengiz Günay ve Osman Sarı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek “Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun büyük gayretiyle, TOBB ve 365 oda ve borsanın tüm kaynaklarını, üyelerinin bir an önce kullanabilmesi için yapılan çalışmalar sonuçlanmıştır. Odalar ve borsalar olarak gücümüzü her zaman üyelerimizden almaktayız. Bu zor günlerde de gücünü aldığımız üyelerimize destek olmak için TOBB öncülüğünde Odamızın ve Borsamızın kaynaklarını üyelerimize sunuyoruz. Bu kararı alan başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve TOBB yönetimine teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu zorlu süreçte KOBİ’lerin yanında olarak kampanyaya destek veren Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’e, Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik ve Denizbank Şube Müdürleri ile çalışanlarına da teşekkür ediyoruz, üyelerimize hayırlı olsun.” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10