Çerkezköy zabıtası marketlerin kapanış saatini denetledi

Koronavirüs salgınının yayılım hızının önüne geçmek için dördüncü defa ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı ilk günde Çerkezköy Belediyesi Zabıta M?

1.05.2020 17:42:00 0
Çerkezköy zabıtası marketlerin kapanış saatini denetledi

İçişleri Bakanlığı tarafından 1-3 Mayıs tarihleri arasında uygulanacağı ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde Çerkezköy’de sessizlik hakim olurken vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için 1 Mayıs günü market, manav ve bakkallar saat 09.00-14.00 saatleri arasında açık kaldı. Çerkezköylü vatandaşlar, alışveriş için saat 14.00’da kapanacak olan marketlerin yolunu tuttu.

VATANDAŞLAR YALNIZCA İHTİYAÇLARI İÇİN 

DIŞARI ÇIKTI

Koronavirüs salgınının yayılım hızının önüne geçmek için dördüncü defa ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı ilk günde Çerkezköy’de vatandaşların, 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösteren market, bakkal ve manavlardan ikametlerine en yakın olanları tercih ettiği ve vatandaşların yalnızca ihtiyaçlarını gidermek için evlerinden çıktıkları gözlemlendi. Öte yandan Çerkezköy’ün yoğun olan Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddelerinde trafik yoğunluğu yaşanmazken kentin cadde ve sokaklarının boş kaldığı görüldü. Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekipleri kısıtlama kapsamında kentte devriye gezerek tedbirlere uymayanları uyardı. 

ZABITA EKİPLERİNDEN 

KAPANIŞ SAATİ DENETİMİ

Çerkezköy Zabıta ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde saat 14.00’da kapanacak market, bakkal ve manavlarda genelge kapsamında denetimler yaptı. Ekipler, saat 14.15’de hala açık olan bir marketi kapanması konusunda uyararak işletme ruhsatlarını inceledi.  Ardından ekipler, denetimler kapsamında kapanış saati gelmesine rağmen hala açık olan diğer market, manav ve bakkallara kapanış saatini hatırlatarak işletme ruhsatlarını inceledi. Marketlerde kapanış saatinin yaklaşmasına rağmen alışveriş yapan vatandaşları da uyaran zabıta ekipleri denetimler sırasında herhangi bir cezai işlem uygulamadı.

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10