"Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri" için onay çıktı

Tekirdağ'da "Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri" kurma çalışmalarının 2016 yılından beri devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, çalışmalarda son aşamay

Tekirdağ 1.05.2020 17:42:00 0
"Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri" için onay çıktı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin taşıdığı çevre bilinciyle harekete geçerek atıkların ayrıştırılması, değerlendirilebilir kısımlarının geri dönüşüm ve geri kazanım yöntemleriyle ekonomiye tekrar kazandırılması amacıyla "Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri"nin kurulmasına yönelik çalışmalarının sonuç verdiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Abayrak, bu tesisin kurulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen onay ile birlikte dev bir adım atıldığını kaydetti.  Başkan Kadir Albayrak, önümüzdeki günlerde yüklenici firma ile sözleşme imzalanması ile birlikte tesislerin yapım sürecinin başlayacağını belirtti.

ÇALIŞMALARI TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR

Tesis ile atıklardan biyolojik yöntemler ve uygun diğer teknolojik yöntemlerle biyogaz, elektrik ve ısı enerjisi ile kompost, alternatif yakıt vb. ürünler elde edilmesi ile depolanacak atık miktarının azaltılmasının sağlanacağını ifade eden Başkan Albayrak, "Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri"nin kurulması amacıyla gerekli bütün çalışmaları titizlikle sürdürüldüğünü aktardı.

“TESİS İÇİN 2016’DAN BERİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

 

Tekirdağ ve atık dönüşümü açısından alınan bu onayın önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Başkan Kadir Albayrak, "Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri kurma çalışmalarımız 2016 yılından beri devam etmektedir. Çalışmalarımızı son aşamaya getirerek geçen yıl, imtiyaz devri yapmak suretiyle ihalesini gerçekleştirdiğimiz Entegre Katı Atık Yönetim Tesisleri'nin yapımı ve işletilmesi projesinde önemli bir adım attık ve bakanlıktan gerekli onayı almış durumdayız. Artık bundan sonraki süreçte yüklenici firma ile sözleşme imzalayacağız ve çalışmalar daha da hız kazanacak.” dedi.

 

“TÜM HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN"

 

Bakanlık onayı ile tesisin kurulum süreci hakkında sözlerini sürdüren Başkan Albayrak, “Yaptığımız imtiyaz devri ihalesi yoluyla, Bakanlık tarafından yasal yükümlülüğümüz olarak yapılması istenen ve yapımı çok büyük yatırım harcamaları gerektiren Entegre Katı Atık Yönetimi Tesislerinin, Büyükşehir Belediyemiz bütçesinden bir harcama yapmadan, halkımıza yeni bir yük getirmeden yapılması ve aksine halkımızın üzerindeki yükün kaldırılması amaçlanmıştır.  Buradan elde edeceğimiz gelirlerden görülecek en büyük fayda halkımızın cebine yansıyan, halkımızın cebinden çıkacak olan bedelin azaltılması olacaktır. Halkımıza hizmet, çevreye ve doğaya olan saygımız çerçevesinde çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Entegre Katı Atık Yönetimi Tesislerimiz şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun" ifadeleri ile açıklamasına son verdi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10