Tekirdağ'a sessizlik hakim oldu

Tekirdağ il merkezinde ve ilçelerinde sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde sessizlik hakim olurken, vatandaşlar yasağa uyarak evde kaldı.

Tekirdağ 3.05.2020 17:01:00 0
Tekirdağ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının getirildiği iller arasında bulunan Tekirdağ'da, yasağın son gününde de sessizlik hakim oldu. Bugün yer yer hafif yağışın bulunduğu kentte görevliler çalışırken vatandaşlar kısıtlamaya uyarak, evlerinde kaldı. Kentin tarihi Rüstempaşa Camisi, sahildeki Yelken Kulübü civarı, sahil yürüyüş yoluna kuş ve dalga sesleri hakim oldu. Polis ekipleri de kentin önemli bölgelerinde denetimlerde bulunarak, çalışmalarını sürdürdü.

 

ÇERKEZKÖY DE UYDU

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta hafta sonu için sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Kısıtlama öncesi trafik yoğunluğu oluşan cadde ve sokaklarda bu kez sessizlik hakim oldu.Çerkezköy'ün yolları ve sokakları boş kaldı. Vatandaşların, sokağa çıkma kısıtlamasına büyük oranda uyduğu görülürken, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağılı ekiplerde denetimlerini sürdürdü. Kentin belli noktalarında uygulama yapan ekipler, istisna kapsamı dışındaki vatandaşların sokakta bulunmasına izin vermedi. Kent merkezinde geçmişte yoğunluğun görüldüğü Öztrak, Atatürk Caddesi, Namık Kemal Bulvarı'nda vatandaşların evden çıkmaması nedeniyle sakinlik yaşadı. Cuma, Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma yasağına uymayanlara ise İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na muhalefetten işlem yaptı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10