Toprak: Mayıs yağmurları çiftçimizin imdadına yetişti

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, son günlerde yağan yağmurların ekili alanlara iyi geldiğini ve endişelerini ortadan kaldırdığını söyledi. Son bir haftadır etkili olan Ma

4.05.2020 17:46:00 0
Toprak: Mayıs yağmurları çiftçimizin imdadına yetişti

2020 yılının herkesim gibi  tarım alanında emek veren çiftçiler içinde devamlı artan girdi maliyetleri nedeniyle sıkıntılı şekilde başladığını ifade eden Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, tek beklentilerinin ekili alanlardan beklenen ürünü alarak karşılığında da memnun edecek emeğin karşılığı olan parayı almak umudunda olduklarını ifade etti.

 

"ALTIN DEĞERİNDE BİR YAĞIŞ"

 

Mayıs ayının yağışlı başlamasının çiftçiler için sevindirici olduğunu kaydeden Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak " Mayıs ayı biz çiftçiler için iyi başladı. Bilindiği gibi bu kış bölgemiz son 40 yılın en kurak kışını yaşadı. Mayıs yağmurları biz çiftçilerin imdadına yetişti. Mayıs yağmurlarının gerek Tekirdağ il genelinde olsun gerek tüm Trakya bölgemizde olsun belli aralıklara yağması tüm ekili alanlara çok iyi geldi. Altın değerinde bir yağış diyebiliriz”dedi.

 

METREKAREYE 32 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

 

Hasan Toprak, son 24 saatte Çerkezköy'e metrekareye 32 kilogram, Kapaklı'ya ise 21 kilogram yağış düştüğünü kaydederek " Mayıs ayı yağmurları biz çiftçilerin dört gözle beklediği  yağışlardı ve gerçekten Mayıs ayı yağışlarla başlaması çok iyi oldu. Yağışlar her ne kadar çiftçi için elzem ise yaşam içinde o kadar önemlidir. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığı olarak yaptığımız araştırmalarımız ile edindiğimiz bilgiler doğrultusunda son 24 saat içinde Çerkezköy'e metrekareye 32 kilogram yağış düşerken, Kapaklı'ya ise 21 kilogram yağış düşmüştür" diye konuştu.

YAĞIŞLAR EKİLİ ALANLARA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTIR

Yağışların ekili alanlardaki ürün verimine büyük katkı sağlayacağını da belirten  Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, “Çiftçiler olarak kış ayında en büyük beklentimiz kar ve yağmurdur. Kar ve yağmur çiftçinin olmazsa olmazıdır. Kar ve yağmur yağmadığı zaman çiftçilik yapılamaz. Çiftçi ekimini tamamladığında tek beklentisi yağıştır. Mayıs yağmurlarının tam zamanında çiftçimizin imdadına yetişti. Eğer Mayıs yağmurları olmasaydı önümüzdeki günlerde sıcaklıklar artacak ve çiftçiler de endişe duyacaktı. Ancak bu yağmurlar endişemizi de ortadan kaldırdı" dedi.

 

ÇİFTÇİLERİMİZ RAHATLAYAMAYACAK

 

Çiftçi borçlarının altı ay ötelenmesinin, çiftçileri rahatlatmayacağını kaydeden Toprak " Tüm dünya ülkeleri gibi ülkemizde de yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle alınan  tedbirler ve önlemler kapsamında bazı kesimlerin borçlar 6 ay ötelendi. Bu arda çiftçilerimizin de borçları  6 ay ötelendi. Ancak çiftçimizin borçlarının 6 ay ötelenmesi çiftçimizi rahatlatmayacak.Çiftçilerimiz borçları bir yıl ötelendikten ve faizleri de düşürüldükten sonra rahat edecektir" dedi.

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10