Süleymanpaşa'da yoğun gıda denetimi

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Ramazan ayının gelmesi ile birlikte esnaf denetimlerini sıklaştırdığını kaydeden Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, vatandaşların sağ

Süleymanpaşa 6.05.2020 14:37:00 0
Süleymanpaşa

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde hijyen kurallarına ve üretim standartlarına uygun üretim yapan esnaflara gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederken, tespit ettikleri aksaklıkların giderilmesi için de işletmelere gerekli uyarılarda bulundu.

 

 

“TEDBİRLERİMİZİ GEVŞETME HATASINA DÜŞME LÜKSÜMÜZ YOK”

 

İlçede gerçekleşen gıda denetimleri hakkında açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, salgın tedbirleri kapsamında gıda üretimiyle ilgili işletmelerde daha yoğun bir denetim sürdürdüklerini vurguladı. “Salgın, iki aya yakın bir süredir hayatımızı olumsuz etkilemeye devam ediyor” diyen başkan yüksel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugünlerde etkileri hafiflese de tedbirlerimizi gevşetme hatasına düşme lüksümüz yok. Bu süreçte bizim için sağlıklı gıda tüketmek çok önemli. Bu nedenle Zabıta ekiplerimiz ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerde denetimlerimizi sıklaştırdık. Mübarek Ramazan ayının gelişiyle özellikle fırınlarımızda pide satışı ile ilgili yoğunluk olduğundan, fırınlarımızda da daha titiz bir şekilde denetimlerimizi yerine getiriyoruz. Memnuniyetle söylemek istiyorum ki denetimlerimiz sonucunda birçok fırınımız tüm hijyen kurallarına uygun olarak üretim yapmakta ve vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde pide ve ekmek ihtiyacını karşılamakta olduğunu tespit ettik. Tüm vatandaşlarımız adına fırıncı esnafımıza teşekkür ediyorum.”

 

YOĞUN DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

Öte yandan, gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik denetimlerin Ramazan ayı boyunca artarak devam edeceği belirtilirken, işletmelere idari yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları için gerekli önlemleri almaları uyarısında bulunuldu.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10