"Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri" için imzalar atıldı

Tekirdağ'da kurulacak Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen onayın ardından Entegre Katı Atık Tesisleri ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi il

Tekirdağ 7.05.2020 15:17:00 0

Çevreye ve doğaya verilen zararın önüne geçmek, atıkların ayrıştırılması ve geri dönüştürülerek ekonomiye de katkı sağlanması amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulması için 2016 yılından beri çalışmaları yapılan “Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay alınmıştı.

 

BÜYÜKŞEHİR İLE PANAB TEKİRDAĞ ENERJİ A.Ş. İLE İMZALAR ATILDI

 

Atıklardan biyolojik yöntemler ve uygun diğer teknolojik yöntemlerle biyogaz, elektrik ve ısı enerjisi ile kompost, alternatif yakıt gibi ürünler elde edilmesi suretiyle depolanacak atık miktarının azaltılmasına yönelik "Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri"nin kurulması amacıyla titizlikle sürdürdüğü çalışmalarda sona yaklaşıyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen onay ile birlikte Entegre Katı Atık Tesisleri için bir adım daha atılarak Panab Tekirdağ Enerji A.Ş. ile sözleşme imzalandı.

 

ÇALIŞMALAR 2016 YILINDAN BERİ DEVAM EDİYOR

 

İmza töreni sırasında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri kurma çalışmalarımız 2016 yılından beri devam etmektedir. Çalışmalarımızı son aşamaya getirerek geçen yıl, imtiyaz devri yapmak suretiyle ihalesini gerçekleştirdiğimiz Entegre Katı Atık Yönetim Tesisleri'nin yapımı ve işletilmesi projesinde önemli bir adım daha atarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gerekli onayı aldık.” dedi.

 

“BELEDİYE BÜTÇESİNDEN HARCAMA YAPILMAYACAK”

 

Başkan Albayrak konuşmasının devamında “Yaptığımız imtiyaz devri ihalesi yoluyla, Bakanlık tarafından yasal yükümlülüğümüz olarak yapılması istenen ve yapımı çok büyük yatırım harcamaları gerektiren Entegre Katı Atık Yönetimi Tesislerinin, Büyükşehir Belediyemiz bütçesinden bir harcama yapmadan, halkımıza yeni bir yük getirmeden yapılması ve aksine halkımızın üzerindeki yükün kaldırılması amaçlanmıştır.  Buradan elde edeceğimiz gelirlerden görülecek en büyük fayda halkımızın cebine yansıyan, halkımızın cebinden çıkacak olan bedelin azaltılması olacaktır. Halkımıza hizmet, çevreye ve doğaya olan saygımız çerçevesinde çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Tüm halkımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10