Tarım İl Müdürü Öcal Şarköy'de meyve bahçelerini inceledi

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdurrahman Erdoğan, Şarköy İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Sönmez, Şarköy Ä?

Tekirdağ 8.05.2020 15:32:00 0
Tarım İl Müdürü Öcal Şarköy

Gerçekleşen incelemelerde mahalle muhtarları mahalleleri ile ilgili bilgileri aktararak meyvecilikte karşılaştıkları sorunları dile getirdiler. Kirazlı Mahallesi muhtarı Lütfü Aktaş'a ait üzüm bağı ve kiraz bahçesinde yapılan incelemeler esnasında, İl Müdürü Oktay Öcal bir konuşma yaptı. Tekirdağ’ın meyveciliğinde Şarköy’ün özel bir yeri olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan İl Müdürü Öcal, özellikle kiraz ve üzüm yetiştiriciliğinde üretim kadar pazarlamanın da önemli olduğunun altını çizerek ürün satışının mümkün olduğunca kooperatifler üzerinden yapılmasının, İstanbul ve Tekirdağ pazarına ulaştırılmasının önemine değindi.

 

“TARIMINDA ALICILAR İLE SATICILAR TEK BİR PLATFORMDA”

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üretimden tüketime tüm gıda zincirini dijital ortama taşıyacak Dijital Tarım Pazarı'nı (DİTAP) devreye soktuğunu anımsatan İl Müdürü Öcal şunları söyledi: “Böylece Dijital Tarım Pazarı ile tarımında alıcılar ile satıcılar tek bir platformda arz ve talebin buluşması sağlanarak, üreticinin kendi ürettiği ürününü doğrudan değerinde satarak daha fazla gelir elde edeceği, tüketicinin de tarımsal ürünlere daha ucuza ulaşmasını sağlayacak olan bir sistem kuruldu, bu sisteme üye olmayı unutmayın, DİTAP sistemine dahil olanlar bankaların sözleşmeli tarım kapsamında oluşturulan destekleyici kredi paketlerinden de yararlanabilecekler.” dedi.

 

“BİYOLOJİK VE BİYOTEKNİK MÜCADELE DESTEĞİ VERİYORUZ”

 

Koronavirüs salgını sürecinde gıdanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Öcal, “Gördük ki her ülke kendi insanını doyurma derdine düştü, gıdanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük; elimizden geldiğince çok çalışıp, birlikte üreteceğiz. İl genelinde meyve üretiminin artırılması konusunda yeni kurulacak bahçe tesisine sertifikalı fidan desteği veriyoruz, aynı şekilde yetiştiricilikte, hastalık ve zararlılarla mücadelede, bakanlığımız kontrolünde yapılan üretimlere biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği veriyoruz. Yaşadığınız her türlü sorunu lütfen bize iletin, İlçe Müdürlüğümüz sizlere her türlü desteği sağlayacaklardır, bahçelerinizde yabancı ot mücadelesini ve çapalamayı titizlikle yapmışsınız, çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum, İnşallah emeklerinizin karşılığını alır, bereketli bir yıl geçirirsiniz" dedi. İl Müdürü Öcal ile beraberindekiler meyve bahçelerini gezerek incelemelerini tamamladılar.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10