Erdim Noyan: 23 OSB'de üretime yeniden başlandı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu üyesi ve Trakya Koordinatörü, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, koronavirüs tedbirleri kapsamında, Trakya'da faaliyetlerine ara veren 23 Organize San

Tekirdağ 12.05.2020 13:09:00 0
Erdim Noyan: 23 OSB

Trakya'da Mart ayında koronavirüs salgını nedeniyle üretimlerine ara veren fabrikaların büyük kısmının yeniden açılıp, üretime başladığını açıklayan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu üyesi ve Trakya Koordinatörü, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, açılan fabrikalarda koronavirüs tedbirlerinin en üst seviyede alınırken, işçilerin taktıkları maskelerle sosyal mesafe kuralına göre servislere binip, iş yerlerine gittiğini söyledi. Tesislere giren işçilerin tek tek ateşlerinin ölçüldüğünü ve çalışma ortamlarının da sosyal mesafe kurallarına uygun olarak tasarlandığını ifade etti.

 

“BİN 600 TESİSİN YÜZDE 70’İ ÜRETİME BAŞLADI”

 

Erdim Noyan, koronavirüs tedbirleri kapsamında Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ni kapsayan Trakya Bölgesi'ndeki 23 OSB içinde bulunan 180 bin çalışana sahip bin 600 tesisin büyük bölümünün üretimine ara vermesinin ardından yüzde 70'inin tekrar üretimine başladığını söyledi.

 

“TRAKYA’DAKİ SANAYİCİLER VİRÜSLE MÜCADELELERİNE DEVAM EDİYOR”

 

2020 yılında çığ felaketi, deprem felaketi ve hemen sonrasında yaşanan uçak kazası ve ardından koronavirüs salgınının dünyada ve ülkemizde çok ciddi tahribata yol açtığına dikkat çeken Erdim Noyan “Özellikle Trakya bölgesindeki sanayicilerimiz sosyal, ekonomik ve sağlık yönünden bölgeyi tehlikeye düşüren bu virüsle ilgili olarak mücadelelerine hükümetin vermiş olduğu destek sayesinde devam ediyor. Sanayicilerimiz, krediler, esnek çalışma ve ekonomik istikrar kalkanı paketi çerçevesinde çalışmalarına var güçleri ile devam ettiler.” dedi.

 

“TRAKYA'DA 23 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ VAR”

 

OSB’lerdeki tesislerde daha önceleri yüzde 50'lilere düşen çalışma oranının bu günlerde artmaya başladığını dile getiren Noyan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok firmamız çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde çalışmayı planlayan firmalarımız var. Ekonomik olarak yine bu süreç içerisinde kaymakamlarımız, valilerimiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, organize sanayi bölgeleri üst kuruluşu her türlü desteği verdi. Sayın bakanlar ile Ticaret Bakanımız ve Sanayi Bakanımızla sürekli iletişim halinde olmamızı ve sorunlarını çözmemiz için yardımcı oldular. Trakya'da 23 Organize Sanayi Bölgesi var. Buradaki OSB'ler için şu anda rakam vermek istemiyorum ama yüzde 70'nin tekrar faaliyetine döndüğünü görüyoruz. Bunlar elektrik sarfiyatında da kendisini göstermeye başladı. Önümüzdeki günlerde inşallah daha önceki dönemimize kavuşacağımıza umut ediyoruz."

 

“BÖLGEMİZ TEKSTİLİN BAŞKENTİ KONUMUNDA”       

 

OSB'lerde koronavirüs tedbirlerinin üst seviyede alındığının altını çizen Noyan, "Sanayicimizin birçoğu bu süreçte maske, sosyal mesafenin korunması hatta tesis girişinde ateş ölçümü termal kameralar kullanmaya başladılar. Araç ve ekipmanların hepsi dezenfekte edildi. Önümüzdeki günlerde bu tedbirler çerçevesinde bu üretimin devam edeceğini düşünüyoruz. Bölgemiz tekstilin başkenti konumunda, bu bölgede çok hızlı bir şekilde firmalarımız reaksiyon göstererek ülkemizin ihtiyacı olan maske üretimini yaptılar. Onda da çok başarılı olunduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10