Kent Konseyi Kadın Meclisi'den üniversite öğrencilerine anlamlı yardım

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, 6 yıldır devam eden kahve etkinlikleri kapsamında toplanan bağışları bu yıl üniversite öğrencilerine verdi. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol v

Çerkezköy 13.05.2020 17:08:00 0
Kent Konseyi Kadın Meclisi

Çerkezköy Kent Konseyi toplantı salonunda düzenlenen sembolik törene Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Üstünol, Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Aybars, Yönetim Kurulu üyeleri Ferah Baliç, Melek Gürses, Revasiye Altuntaş, Güleyver Aşut ve üniversite öğrencileri katıldı. Konuşmaların ardından üniversite öğrencilerine, Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol ile Kadın Meclisi Başkanı Fatma Aybars ve yönetim kurulu üyeleri tarafından bağışlar tek tek teslim edildi.

 

 

“BAZI İŞLER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İLE OLUYOR”

 

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol düzenlenen törende yaptığı konuşma ile Kadın Meclisine bu zor süreçteki değerli çalışmalar için teşekkür etti. Başkan Üstünol konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisimizin 6 yıldır süregelen kahve etkinliği çerçevesinde yaptıkları programlarda kendi aralarında bağışlar topluyor. Toplanan bu bağışları farklı zamanlarda farklı ihtiyaçlara göre değerlendiriyorlar. Bu töreni pandemi kurallarına uyarak Kent Konseyimizde,  sembolik olarak teslim etmek amacıyla düzenledik. Bu anlamda 15 arkadaşımıza eğitim amacıyla bağış yapılacak. Bunun yanında kendi imkanlarımız dahilinde gıda ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bazı işler yardımlaşma ve dayanışma ile oluyor. Güzel günler bu anlamda yakın. Kent Konseyi olarak mümkün olduğunca süreçle beraber de kentimize çeşitli projelerde paydaş olarak yardım etmeye devam edeceğiz.”

 

“ÜLKEMİZ PAYLAŞARAK BÜYÜYECEK VE GELİŞECEK”

 

“Umarım öğrencilerimizin eğitim hayatına bir nebze katkımız olur.” temennisinde bulunan Üstünol, öğrencilerden bir ricaları olduğunu ifade ederek “Genç arkadaşlar, kendi özlük haklarınızı elinize aldığınızda paydaş olarak her zaman kazandığınızı paylaşmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bunu yaptıkça ülkemiz paylaşarak büyüyecek ve gelişecek dolayısıyla hep beraber mutlu ve başarılı olabileceğiz. Bu bağışlar Kadın Meclisimizin yıllar boyunca yapmış olduğu ufak ufak birikimlerdir. Size nakit sermayenin dışında hayat tecrübesi anlamında bir sermaye sağlıyor. Rica ederiz o sermayeyi doğru değerlendirin yarın sizlerde kazanın ve paylaşın. Devir daim olsun ve oldukça da büyüyelim ve gelişelim. Ben Kadın Meclisi Başkanımız başta olmak üzere tüm üyelerimize Kent Konseyi Başkanı olarak çok teşekkür ediyorum. Böyle zor bir dönemde bile çalışmaları son derece kayda değerdir. Sizlere de umarım çok faydalı olacaktır. Her zaman çalışkan ve başarılı olun.” dedi.

 

 

“SİZİN EĞİTİMİNİZE KATKI DA BULUNMAK İSTEDİK”

 

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı emekli hemşire Fatma Aybars ise öğrencilere bağışları teslim etmeden önce yaptığı konuşmasında “10 yıldır Kent Konseyi’nde sosyal projelerde çalışmaktayım. Kadın Meclisi’nin kahve etkinliği 6 yıldır devam ediyor. Geçen yıl kahve etkinliği ile bütün yıl biriktirdiklerimizi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne verdik. Bu yıl da koronavirüs nedeniyle toplanan meblağları üniversite öğrencilerine vermeye karar verdik. Üniversite öğrencileri yakında mezun olacaklar, şuanda çalışmıyorlar. Onlara destek olmak istedik ve sizleri buraya davet ettik. Sizlerle tanıştığımız için memnunuz. Sizin eğitiminize katkı da bulunmak istedik. Siz gençlere naçizane tavsiyem; kent konseyleri veya farklı kuruluşlarda olabilir buralarda aktif rol alırsanız hayatınıza çok mutlu olarak devam edersiniz. Bizler gibi. Kadın Meclisi üyelerimizden 50 kişiye yakını aktif çalışıyor. Her zaman yanınızdayız. Bir ihtiyacınız olursa Kent Konseyi’ne gelebilirsiniz.” dedi.

 

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10