Toprak: Çiftçiler her zaman ekonominin temel taşıdır

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla açıklama yapan Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, "Tarım sektöründe uygulanan politikalar çiftçileri her geçen gÃ

Çerkezköy 14.05.2020 13:49:00 0
Toprak: Çiftçiler her zaman ekonominin temel taşıdır

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, çiftçiliğin alın teri el emeği ile yapılan üretim olduğunu ve bu nedenle öneminden de söz ederek, “3-4 ay önce Çin’de görülen ve daha sonra oradan tüm dünyaya yayılan koronavirüs hastalığından ülkemizde etkilendi. Ancak devletimiz gerekli tedbirleri alarak daha çok yayılmasını önlemiş oldu.Ama yine bu konuda vatandaşlarımız alınan önlem ve kurallara her yerde uymak zorunda olduklarını bilmeli ve uymalı ki bir an önce bu salgından kurtulalım. Biz çiftçiler olarak her zaman olduğu bibi bu koronavirüs pandemi sürecinde de fedakarlık göstererek hayatın en temel gereksimi olan gıda ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük pay sahibi olan çiftçilerimiz yalnız ülkemiz için değil tüm dünya ülkeleri için önemlidir ve bu salgın çiftçiliğin ne denli önemli olduğunu göstermiştir. Bu nedenle her zaman söylediğimiz gibi çiftçilerin durumu iyileştirilmeli ve daha çok üretim yapmaları konusunda da gerekli destekler verilmelidir. Çiftçinin ürettiği ürününe de çiftçinin giderlerini karşılayabilecek ve kimseye muhtaç olmadan karnını doyurabilecek bir geliri olmalıdır.Bizler her koşulda fedakarlık yaparak üretim yapmaya çalışıyoruz. Çiftçiler olarak bu yıl 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günümüzü dünyaya bela olan korona salgını nedeniyle buruk kutluyoruz" dedi.

 

"SEKTÖRÜMÜZDE YAŞANAN SIKINTILARIN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

 

Türkiye’de tarım sektöründe  yıllardır uygulanan politikaların yanlış olduğunu  bu nedenle çiftçinin yüzünün  bir türlü gülmediğini de söyleyen Toprak, “Yetkili makamların sektörümüzde  yıllardır yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesi yönünde acilen gerekli önlemi alarak çiftçilerimizin durumunu iyileştirici yaptırımları hayata geçirmelerini istiyoruz.Bir takım önlemler alındı ama bunlar yeterli değil. Çiftçiler her zaman ekonominin temel taşıdır.Temel taşlarının iyi olması durumunda ekonomimiz inanın kat ve kat çok daha da güçlenecektir. Yaşanan ekonomik kriz dönemlerinde olduğu bibi bu pandemi döneminde de ortaya çıkan olumsuz sonuçlar tarım ve hayvancılığımızın önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Türk ekonomisinin temel taşlarından biri olan tarım iç tüketimde de büyük bir önem arz etmektedir” dedi.

 

"BEREKETLİ BİR YIL GEÇİRDİK"

 

Hasan Toprak çiftçiler olarak bereketli bir yıl geçireceklerini de belirterek "Çiftçiler olarak bin bir emek ve alın teri dökerek  işleğimiz toprağa ektiğimiz ürünlerden bol ve bereketli ürün almayı umut ediyoruz. Mayıs yağmurları ekili alanlarımıza çok iyi geldi önümüzdeki günlerde de biraz daha yağış yağdığında çok daha iyi olacak. Hasat sonunda yüzümüzün güleceğini umuyoruz.Ülkemizin kalkınmasında büyük emeği olan çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü içtenlikle kutluyor,her bir çiftçimize bol ürünlü bereketli bir hasat yılı diliyorum” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

 

 

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10