Engelli vatandaşa daha sağlılık bir yaşam alanı sunuldu

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Barbaros Mahallesi'nde yaşayan yüzde 60 fiziksel engelli bulunan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşın, yıkılmak üzere olan yaşadığı kerpiç evin yerine 2 oda, m

Süleymanpaşa 18.05.2020 14:43:00 0
Engelli vatandaşa daha sağlılık bir yaşam alanı sunuldu

 

Süleymanpaşa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Barbaros Mahallesi’nde yıkılmak üzere olan harabe benzeri bir evde yaşam mücadelesi veren engelli vatandaşın evi Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılarak, yerine modern konteyner ev konuldu. Evin tüm tesisat bağlantıları da yapılarak vatandaşa teslim edildi.

 

DAHA SAĞLILIK BİR YAŞAM ALANI SUNULDU

 

Yüzde 60 fiziksel engeli bulunan vatandaşın yaşadığı kerpiç evin yerine 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşan yaklaşık 35 metrekarelik bir yaşam alanına sahip konteyner ev yerleştirildi. Ayrıca konteyner evin konulduğu arsa tamamen temizlenerek, yürüyüş yolu ve çevre düzenlemesi ile birlikte vatandaşa daha sağlılık bir yaşam alanı sunuldu. Evi oturulacak durumda olmayan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan projenin süreceği ifade edilen açıklamada, söz konusu konteyner evlerden şimdilik dört adet üretildiği belirtildi.

 

“VATANDAŞIMIZIN YARDIMINA KOŞMAYI GÖREV BİLDİK”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ilçede yaşayan her vatandaşın yardımına koşmayı görev bildiklerini dile getirerek şunları söyledi: “Barbaros Mahallesi’nde engelli bir vatandaşımızın yaşanmaz durumdaki evini kaldırıp yerine her ihtiyacını kolayca giderebileceği modern bir konut yerleştirdik. Bizler 7’den 70’e her vatandaşımıza hizmet etme sevdasıyla yola çıktık. İhtiyaç duyan her vatandaşımızın yardımına koşmayı görev bildik. Bu anlayışla gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bizim için bir hayır dua en büyük motivasyon kaynağıdır.”

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10