Günler sonra sokağa çıkan Karakaş spor yaptı

PTT'de uzun yıllar Posta Dağıtıcı memur olarak çalışan ve memuriyet yaşamının büyük bir kısmında da postacı yürüyüş yarışmalarına katılan ve bu yarışlarda da birçok T?

Çerkezköy 18.05.2020 19:11:00 0
Günler sonra sokağa çıkan Karakaş spor yaptı

 

Bahtiyar Karakaş, gazetemize yaptığı açıklamada atletizmin hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu kaydederek "Çocukluk yıllarımda olduğu gibi 27 yıllık memuriyet hayatım boyunca aralıksız olarak sürdürdüğüm atletizmden yaşımım ilerlemiş olmasına rağmen kopamadım. Her şeyden önce sporun gerçekten sağlıklı yaşamın bir parçası olduğunu bunu yaşayanlar çok daha iyi biliyor. Gerek memuriyetim sırasında katıldığım yarışmalarda birçok birinciliklerim var. Ayrıca Avrupa postacılar yarışında bir Avrupa birinciliğim var. Her yıl ülkemizde yapılan Avrasya maratonunda ve ülke genelinde yapılan tüm yarışmalarda kendi yaş grubumdaki yarışmalara katılıyorum. Rahmetli Kemal Sunal’ın 'Postacılar' filminde onu hızlı postacı yürüyüşüne ben hazırladım. Kemal Sunal ile birlikte o filmde rol aldık" dedi.

 

 

"SAĞLIKLI KALMAK İÇİN SPOR YAPIN"

 

Karakaş, "Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemizi de etkiledi. Ülkemizde yaşlıların bu salgından etkilenmemesi için 65 yaş üstü vatandaşlara 21 Mart tarihinden itibaren sokağa çıkma yasağı getirdi ve önceki hafta bizlere 4 saat, geçtiğimiz hafta da 6 saat sokağa çıkma izni verdi. Bende bu zamanı iyi değerlendirmek için Kızılpınar’daki evimden Pazar günü saat 12.30’da çıkarak oradan direk olarak Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları, oradan Atatürk Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Güveniş Caddesi, Barbaros Caddesi, Namık Kemal Bulvarı, Öztrak Caddesi ve oradan hükümet caddesinden İstasyon Caddesi’ni takip ederek Kızılpınar'a döndüm. Pazar günü yaptığım tempolu koşumda yaklaşık 35 kilometre koşmuşum. 6 saatlik serbestliği şahsım olarak spor yaparak çok iyi değerlendirdim. Vatandaşlarımızın, boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerinin sağlıkları için çok faydalı olacağını bilmelerini istiyorum. Atletizm benim için yaşamımın vazgeçilmez bir parçasıdır. Elim ayağım tuttuğu sürece spor yapmaya devam edeceğim. Spor yaparak gençlere ve her yaştaki insanlarımıza da örnek olmaya çalışıyorum. Spor yapın sağlıklı kalın diyorum” şeklinde konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10