Göçük altındaki 2 işçi 2,5 saatin ardından çıkarılabildi

Süleymanpaşa'da, bir sitenin dış cephesini boyamak için iskele kurdukları sırada meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 2 işçi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve AFAD ekipler

Tekirdağ 21.05.2020 11:07:00 0
Göçük altındaki 2 işçi 2,5 saatin ardından çıkarılabildi

 

Süleymanpaşa ilçesi Hürriyet Mahallesi Yahyalı Kent Sitesi'nde zemin duvarının yapımı sırasında toprak kaydı. 2 işçi kayan toprağın altında kaldı. Diğer işçilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, ilk işçiyi yarım saat, ikinci işçiyi de 2,5 saat sonra toprak altından sağ çıkarmayı başardı. İşçilerin kurtarma çalışmalarını Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan da takip etti. Vali Yıldırım, konunun detaylı şekilde araştırılmasını ve iş güvenliği konusuna riayet edilip edilmediğinin de belirlenmesi talimatını verdi.

 

2 İŞÇİ YARALI OLARAK KURTARILDI

 

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, toprak altında kalan 2 işçiden 1'ine yarım saat sonra ulaştı. Yaralı olarak toprağın altından çıkarılan işçi Vahyettin Başboğa'nın (23), sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Toprak altında kalan diğer işçi Mevlüt Erat'ı (29) kurtarma çalışmalarına itfaiyenin yanı sıra AFAD, UMKE ekipleri de katıldı. Kurtarma ekipleriyle konuşan Erat'ın sık sık su istediği belirtildi. Yaklaşık 2,5 saat süren ve iş makinelerinin de kullanıldığı çalışmanın ardından Erat da ekipler tarafından toprak altından yaralı olarak kurtarıldı. Erat, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek, tedaviye alındı.

 

 

 

VALİ YILDIRIM KURTARMA ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

 

Vali Aziz Yıldırım, toprak kayması sonucu göçüğün altında kalan işçilerin kurtarma operasyonunu yerinde inceledi. Olay yerinde açıklamalarda bulunan Vali Yıldırım, “Şu mübarek bayram üstü ucuz atlattık, hepimize geçmiş olsun. Kaza geçiren vatandaşlarımız bize emanettir. Hastanede aynı biz onları takip edeceğiz.” dedi.

 

ÇALIŞMALARA TESKİ, UMKE VE AFAD EKİPLERİ DE DESTEK VERDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de yaşanan olayla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Süleymanpaşa ilçesinde bir sitenin dış cephesini boyamak için iskele kurdukları sırada meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 2 işçi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin hızlı ve hummalı çalışması sonucu sağ olarak kurtarıldı. Saat 14.39 da ihbarı aldıktan sonra 9 dakika gibi kısa bir sürede saat 14.48 de olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri ilk işçiyi yarım saate ikinci işçiyi de 2,5 saat sonra toprak altından sağ çıkarmayı başardı. İtfaiye ekiplerinin hummalı çalışmasına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin yanı sıra, TESKİ, UMKE ve AFAD ekipleri de destek verdi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra hastanede tedavi altına alınan işçilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.” ifadeleri yer aldı.

 

BAŞKAN ALBAYRAK: İŞÇİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN 

 

Sağ kurtarılan işçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başta İtfaiye Ekipleri olmak üzere Fen İşleri, TESKİ, UMKE VE AFAD ekiplerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10