Hayvan içme suyu göleti ve tarla yolları çalışmaları başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında hayvan içme suyu gölet çalışmalarına başladığını ve proje kapsamında kırsal mahallelerde 6 tanesi yeni, 11 tanes

Tekirdağ 21.05.2020 16:23:00 0
Hayvan içme suyu göleti ve tarla yolları çalışmaları başladı

 

Bu kapsamda Hayrabolu’ya bağlı Kutlugün, Cambazdere, Doğcalı ve Lahana mahallelerinde mevcut hayvan içme suyu göletlerinin bakım onarım çalışmaları tamamlandı. Diğer hayvan içme suyu göletlerinin Ekim ayına kadar tamamlanması planlanıyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen projede, hayvan yetiştiricilerinin en yıllardır en önemli sorunu olan mera alanlarında otlatılan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların su ihtiyacı giderilerek, hayvanların daha uygun koşullarda yetiştirilmesi ve verimliliklerinin arttırılması, et ve süt üretim maliyetlerinin düşürülerek üreticilerin desteklenmesi amaçlanıyor.

 

 

TARLA YOLLARI HASAT ZAMANINA HAZIRLANIYOR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca bahar aylarının gelmesi ile birlikte mahalle tarla yollarının bakımına başladığının da belirtildiği açıklamada “Büyükşehir Belediyesine ait greyderler ile Çerkezköy, Çorlu, Ergene, Hayrabolu, Malkara, Muratlı, Saray, Süleymanpaşa ve Şarköy’ün kırsal mahallelerinde greyderli bakım çalışmaları devam ediyor. İl genelinde buğday hasadının yaklaştığı şu günlerde, kış ve bahar aylarında alınan yağışlar nedeniyle bir hayli bozulan tarla yollarının greyderli bakım çalışmaları Haziran ayı sonunda bitirilecek. Böylece tüm çiftçilerin tahıl ürünleri ve ayçiçeği hasadını daha iyi şartlarda gerçekleştirmeleri sağlanacak.” dedi.

 

Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10