Sarıkurt: Çorlumuz Avrupa Diploması ödülünü kazandı

Çorlu Belediyesi'nin, Avrupa Konseyi'nin Avrupa Diploması ödülünü aldığını açıklayan Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Avrupa Diploması ödülünü kentimize kazandırmış

Çorlu 22.05.2020 14:20:00 0
Sarıkurt: Çorlumuz Avrupa Diploması ödülünü kazandı

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kazanılan ödülle ilgili yaptığı açıklamada Çorlu Belediyesi’nin, gerçekleştirdiği proje ve etkinliklerle Avrupa Diploması ödülüne lâyık görüldüğünün mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 

DÜNYA’DA 12 BELEDİYE BU ÖDÜLÜ KAZANIYOR

 

Başkan Sarıkurt açıklamasında  “Avrupa Konseyi tarafından kardeş şehir etkinliklerine önem veren, yabancı belediyeler ile ilişkilerini ve iş birliklerini geliştiren, Avrupa standartlarında kültürel ve sosyal etkinlikleri kentlerinde başarılı bir şekilde gerçekleştiren belediyeler Avrupa Diploması ödülünü almaya hak kazanıyor. Dünya üzerinde 12 belediye bu ödülü kazanırken, bunların arasından üç ödül Türkiye’deki belediyelere verildi. Çorlu Belediyesi’nin yanı sıra Çiğli ve Selçuk Belediyeleri de ödülü kazandılar.1955'ten beri verilen bu ödülün sahipleri; belediyelerin uluslararası projeleri, katılımcı demokrasi anlayışı, kardeş şehirlerle geliştirdiği iyi ilişkiler, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilecek uygulamalarla değerlendiriliyor.” dedi.

 

‘YILIN PARTNER ŞEHRİ’ UNVANINI KAZANMIŞTI

 

Avrupa standartlarında projeler hayata geçirdiklerini dile getiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Avrupa Konseyi tarafından verilen Avrupa Diploması ödülünü kentimize kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu ödül Çorlu’muzun ve ülkemizin dünya çapında duyulmasını sağlayacak. Yurt dışındaki kardeş belediyelerimizle ilişkilerimiz daha da güçlenecek, kentimizi tanıtmak amacıyla var gücümüzle çalışacağız. Geçtiğimiz aylarda kentimiz, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından ‘Yılın Partner Şehri’ unvanını kazanmıştı. Aldığımız her ödül daha çok çalışmamız ve kentimize yeni güzellikler katmamız için bizleri cesaretlendiriyor.” şeklinde konuştu.

 

“AVRUPA DİPLOMASİ ÖDÜLÜ İSE İLK BASAMAĞIMIZDI”

 

“Avrupa Diploması ödülü, büyük Avrupa Ödülü’nü kazanmaya giden yoldaki ilk basamağımızdı” diyen Sarıkurt, “Bundan sonraki amacımız Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Şeref Plaketi’ni kazanmak. Ama asıl hedefimiz en yüksek seviye olan Avrupa Ödülü’nü kazanabilmek. Bunun için de gurur duyduğumuz kentimiz için çalışmaya ve yarınlara yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz Temmuz ayında Avrupa’nın en önemli projelerinden biri olan “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Partner Kent” başvurusu kabul edilen Çorlu Belediyesi, Çorlu’nun Avrupa Konseyi tarafından “Partner Kent” unvanını almasını sağlamıştı.” dedi.

 

“AVRUPA SPOR KENTİ SEÇİLEN İLK İLÇE BELEDİYESİYİZ”

 

Sarıkurt açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu süreçte Avrupa Spor Kenti seçilerek Türkiye’de bu unvanı kazanan ilk ilçe belediyesi olarak Avrupa temaslarındaki başarısını tescillemişti. Çorlu Belediyesi ayrıca 2030 yılına kadar tüm Avrupa ile birlikte karbon emisyonunu yüzde 40 azaltacağını taahhüt ederek Başkanlar Sözleşmesi’ne taraf olan Türkiye’deki 22 belediyeden biri olmuştu. Mahalle toplantıları, Çocuk Meclisi, Mahalle Meclisi, Avrupa Hareketlilik Haftası gibi projelerle öne çıkan Çorlu Belediyesi, Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülkeden çok sayıda belediyenin başvurduğu,  halkı demokratik katılıma, karar alma mekanizmalarına ve evrensel değerlere daha çok sahip çıkmaya teşvik etmek için verilen Avrupa Diploması Ödülü’nü almaya hak kazanarak büyük bir başarıya daha imza atmış oldu.”

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10