Çorlu Belediyesi afet ve acil durum hazırlıklarını tamamlıyor

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını süresince afet hazırlıklarının da tüm hızıyla devam ettiğini belirterek Ã

Çorlu 22.05.2020 14:31:00 0
Çorlu Belediyesi afet ve acil durum hazırlıklarını tamamlıyor

Sürdürülen ve tamamlanan çalışmalar ile ilgili açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, “Pandemi sürecinden hemen önce Ankara'da Türkiye Belediyeler Birliği nezdinde düzenlenen Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı'nın ardından Çorlu Belediyesi'ni temsilen Sivil Savunma Amiri Veli Şimşek ve Afet ve Acil Durum Komisyonu tarafından başlatılan ve Kent Araştırmaları Enstitüsü'nün hazırladığı program çerçevesinde Belediye Başkanlarımızın da dâhil olduğu çalışmaların önemli bir kısmını tamamladık. Yapılan çalışmalar sonucunda edinilen kazanımlar Afet ve Acil Durum Komisyonumuzun çalışmalarına ışık tutacak.” dedi.

 

“2 ADET AFET KONTEYNERİ ALINDI”

 

Koronavirüs salgını süresince afet hazırlıklarının da tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Çolpan, bir yandan pandemiye karşı mücadele verirken bir yandan da olası bir afete karşı kentte önlemleri ve tedbirleri sürdürdüklerinin altını çizdi. Çolpan bu tedbirler kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyelerinde hizmet vermek üzere 2 adet afet konteyneri alındığını ve afet konteynerlerinin belediyenin Arama ve Kurtarma Ekibi'nde görev alan personeller tarafından eğitim, tatbikat ve afetlerde kullanılacağını ifade etti.

 

“AFET HAZIRLIKLARIMIZDA ÖNEMLİ BİR YOL KAT ETMİŞ OLACAĞIZ”

 

“Dileğimiz bu konteynerlerin sadece eğitim ve tatbikatlarda kullanılması yönündedir.” Diyen çolpan açıklamasının devamında ise şunları kaydetti: “Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizin de içinde bulunduğu haberleşme sistemini devreye sokabilmek için telsiz sistemimizde değişime gidiyoruz. UHF bandı üzerinden daha geniş kapsama alanında haberleşme sağlayabilmek amacıyla telsiz alım, frekans ve role hizmet alımı yapıyoruz. Süreci hızlı bir şekilde tamamlayarak afet hazırlıklarımızda önemli bir yol kat etmiş olacağız. Çorlu Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi en hızlı şekilde yerine getiriyoruz."

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10