Çerkezköylülerin sosyal mesafeli bayram alışverişi

Ramazan Bayramı'nda 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağının açıklanmasıyla ve bayrama az bir zaman kalması nedeniyle Çerkezköylüler çarşı pazara akın etti. Bayram tatilini evinde ge

Çerkezköy 22.05.2020 15:18:00 0
Çerkezköylülerin sosyal mesafeli bayram alışverişi

Ramazan Bayramı öncesinde tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de vatandaşlar alışveriş telaşı yaşadı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 23-26 Mayıs tarihleri arasında yurt genelinde 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bayram tatilini evinde geçirecek olan vatandaşlardan bazıları kısıtlama öncesi bayram şekeri, lokum gibi gıda ihtiyaçlarını karşılarken bazıları ise giyim alışverişi yaptı. Çerkezköy’de de koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda müşteri alındığı için market, bakkal ve mağazaların önünde sıra oluşturan vatandaşlar, sosyal mesafeyi koruyarak alışveriş yapabilmek için sırada bekledi.

 

 

 

BELİRLİ SAYIDA KİŞİ MAĞAZALARA ALINDI

 

Normalleşme süreci kapsamında belirli kurallar çerçevesinde yeniden hizmete açılan işletmelerin ise belirlenen bu kurallara uyduğu görüldü. Bu kapsamda Atatürk Caddesi’nde bulunan giyim mağazalarının önüne sosyal mesafeyi belirleyen uyarı şeritleri çekildiği, giriş kapılarına müşterileri bilgilendirici afişlerin asıldığı görüldü. Mağaza personellerinin ise sosyal mesafeye uyarak sırada bekleyen müşterileri içeriye ateşlerini ölçerek aldığı ve girişe konulan el dezenfekte noktasına yönlendirdiği gözlemlendi. Ayrıca giyim mağazalarında denenen kıyafetlerin iki saat bekletildikten sonra ütülenerek yeniden raflara dizildiği belirtildi. Mağazalarda metrekareye düşen kişi sayısına göre içeriye alınan müşteriler için işletmelerin kapı girişlerinde aynı anda içeride bulunabilecek kişi sayısını belirten, sosyal mesafe kurallarına uyulmasına yönelik uyarılar ve elleri dezenfekte etmelerini belirten büyük afişler asıldı. Bunun yanı sıra 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar ise sokağa çıkma yasakları devam ettiği için mağazalara, marketlere alınmadı.

 

 

TEK KULLANIMLIK ELDİVEN DAĞITILDI

 

Alışveriş için Çerkezköy’ün Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yerleri tercih eden vatandaşlar, her bayram olduğu gibi bu bayram da alışverişe geldiklerini belirtti. Koronavirüs salgını dolayısıyla bu bayramı evde geçirecek olan vatandaşlar “Evde kalıyorsak bile ihtiyaçlarımızı almak zorundayız” dedi. Öte yandan vatandaşlar, insanların salgına karşı bilinçlendiğini ve çarşıda üst seviyede bir yoğunluk olmadığını, sosyal mesafe kuralına uyulduğunu, içeriye belirli sayıda kişi alınma uygulamasından memnun olduklarını belirtirken içeriye giren vatandaşların ise oyalanmadan ihtiyaçları ne ise onu alıp çıktıklarını söyledi. Ayrıca bir kişisel bakım mağazası önünde bekleyen vatandaşlara içeriye girmeden önce tek kullanımlık eldivenler verildiği ve maskesiz kimsenin mağazaya alınmadığı görüldü. Esnaflar ise geçen bayramlarda olan yoğunluğun bu yıl yaşanmadığını belirterek arife gününde biraz daha fazla yoğunluk beklediklerini söyledi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10