Alternatif yem acı baklanın deneme alanları incelendi

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Önder Çiftçi Derneği Başkanı İmdat Güngör ve Süleymanpaşa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ufuk İşcan ile "Acı Bakla Yem Bitk

Tekirdağ 27.05.2020 11:46:00 0
Alternatif yem acı baklanın deneme alanları incelendi

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ndan yapılan açıklamada İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ve beraberindeki heyetin Tekirdağ Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği ile Süleymanpaşa İlçe Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü “Alternatif Bir Yem Bitkisi Olarak Acı Bakla” denemesi çalışmalarının deneme alanlarını ziyaret ettikleri belirtildi.

 

“YEM BİTKİSİNDE ÖNEMLİ DESTEKLER VERİYORUZ”

 

Projenin deneme alanlarının yer aldığı Gazioğlu ve Karaevli Mahallelerine yapılan ziyarette İl Müdürü Oktay Öcal’a, Önder Çiftçi Derneği Başkanı İmdat Güngör ve Süleymanpaşa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ufuk İşcan eşlik etti. İl Müdürü Öcal, gerçekleşen ziyarette yaptığı açıklamada “Tekirdağ olarak hayvansal üretim bakımından özelikle süt üretiminde önemli bir noktadayız. Üretimin devamlılığı için işletmelerimize ucuz ve kaliteli yem üretimini sağlamamız gerekiyor. Bunun için gerek Bakanlık gerekse İl Müdürlüğü olarak farklı çalışmalarımız var. Yem bitkisinde önemli destekler veriyoruz.” dedi.

 

“HAYVANCILIK İÇİN YEM KAYNAKLARI ARTTIRILMALI”

 

Hayvansal üretimin artması için yem kaynaklarının artması gerektiğini vurgulayan Öcal, “Ülkemizde hayvansal üretimi artırmak dolayısıyla hayvancılığımız için gerek duyulan yem kaynaklarını artırmamız gerekiyor. Bunun için yerelde yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz, destekliyoruz, yapılacak bu çalışmanın sonucunu biz de merakla bekliyoruz. Diğer yönden bakıldığında acı bakla,  gerek kaba yem açığının kapatılması ve gerekse toprak iyileştirici özelliği ile dikkat çeken, araştırılması gereken bir baklagil bitkisi, çalışmalarınız için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ÇALIŞMALAR NKÜ’DE İNCELENİYOR

 

Önder Çiftçi Derneği Başkanı İmdat Güngör ve Süleymanpaşa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ufuk İşcan da yapılan çalışmalar hakkında Acı ve Tatlı Bakla olarak iki farklı türde deneme yapıldığını, ürünün yetişmesinde şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılamadıklarını, vejetasyon döneminin her aşamasındaki analizlerin Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesinin desteğiyle Zootekni Bölümü Yem Laboratuvarı’nda yaptıklarını, çalışma sonunda elde edilecek sonuçların bölge için yeni bir ürün deseni oluşturacağını düşündüklerini ifade etti.

 

Haber/ Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10