Toprak: Çiftçilerimiz yağmurla birlikte çifte bayram yaşadı

Çerkezköy'de son günlerde etkili olan sağanak yağmur, çiftçinin yüzünü güldürdü. Geçen haftanın kurak geçmesiyle bazı ürünler yanma aşamasına gelirken, yağış ile mahsuller can suyuna

Çerkezköy 28.05.2020 13:09:00 0
Toprak: Çiftçilerimiz yağmurla birlikte çifte bayram yaşadı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak bayram öncesi ve sonrasında yağan yağmurların ekili alanlara çok iyi geldiğini ve yağmurlarla birlikte çiftçilerin çifte bayram yaşadığını dile getirdi.

 

YAĞIŞLARLA BİRLİKTE ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜ GÜLDÜ

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Son birkaç yıldır olduğu gibi bu yılda çiftçinin imdadına Mayıs yağmurları yetişti. Bu ayda yağan yağmurlar tüm ekili alanlar için çok önemli olduğu gibi geç ekilen ürünlere de can suyu oldu. Önceki yıla göre Mayıs ayı daha yağışlı geçti ve çiftçiler olarak bizleri çok mutlu etti.  Bu yağışlar doğal olarak tarlada ürünlerinden bereket bekleyen çiftçilerimizin de yüzünü inanılmaz şekilde güldürdü. Bu yıl havanın bu şekilde seyretmesi durumunda yüksek bir rekolte beklentimiz var. İnşallah beklentilerimiz doğrultusunda ürün alırız diye düşünüyoruz. Kış aylarında yağmayan kar nedeniyle, bir çok çiftçimizde bu aylarda da yağmur yağma olasılığı düşüncesi hakimdi. Ama bu yağmurlar çiftçimizi çok mutlu etti ve inanılmaz şekilde sevindirdi. Kısaca bu yağmurlarla birlikte çiftçiler olarak Ramazan Bayramı’nda iki bayram sevinci yaşadık. İnşallah bu yıl çiftçimiz için bol ve bereketli bir yıl olur” dedi.

 

CAN SUYU OLDU

 

Yağmurun, hem kıraç hem de sulu arazilerdeki ürünler için kurtarıcı olduğunun altını çizen çiftçiler ise, yağmurun, tarladaki tüm ürünler için can suyu olduğunu dile getirdiler.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10