10 haftalık aranın ardından camilerde hasret bitiyor

Koronavirüs salgın hastalığında normalleşmenin başlamasıyla birlikte 29 Mayıs 2020 Cuma günü Çerkezköy'de ilk Cuma namazı 18 camide kılınacak. Alınan karar sonrası Çerkezköy'de "15 Temmu

Çerkezköy 28.05.2020 16:32:00 0
10 haftalık aranın ardından camilerde hasret bitiyor

Normalleşme takviminin başlaması nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinde cemaatle namaz kılınmasına ara verilen camiler 29 Mayıs günü Cuma namazıyla birlikte cemaatle ibadete açılıyor.

 

16 CAMİİ BELİRLENDİ

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 29 Mayıs 2020 Cuma günü ilk Cuma namazının kılınabileceğinin açıklanmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında yapılan toplantıda Cuma namazı kılınabilecek olan Camilerin listesi belirlendi. Alınan karar doğrultusunda 10 haftanın ardından Çerkezköy’de avlusunda ilk Cuma namazı kılınacak olan camiler ‘15 Temmuz Cami, Bahçeli Cami, Kızılpınar Ayşe Nene Hatun Cami, Veliköy Merkez Cami, Kızılpınar Medine Cami, Kızılpınar Merkez Cami, Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet Cami, Gazi Osman Paşa Mahallesi Cami, Kuba Cami, Mevlana Cami, Mekke Cami, İstasyon Cami, Mimar Sinan Cami, Fatih Cami, Erkaynak Cami ve Veysel Karani Cami’ olarak belirlendi.

 

"MASKEMİZİ ÇIKARTMAYACAĞIZ"

 

Namaz kılacaklar arasında sosyal mesafenin sağlanmasını teminen namaz kılmak için belirlenen alanlarda, bir kişinin en az 60x110 santimetrelik bir alanı (seccadenin kaplayacağı alan) kullanacağı göz önünde bulundurularak, her namaz kılınacak alanın en uç noktalarından her yönden birer metre mesafe olacak şekilde işaretlemeler yetkililer tarafından yapıldı. Yetkililer yaptıkları açıklamada "İkinci bir duyuruya kadar abdesthane ve tuvaletler kapalı olacağından abdestimizi ev ve işyerimizde alıp öyle camiye geleceğiz. Camide olduğumuz süre içerisinde maskemizi çıkartmayacağız. Cuma namazında kendi seccadelerimizle gelip namazımızı cami avlusunda işaretli yerde kılacağız. Camiye öğle ve ikindi namazına geldiğimizde dışarıda kullandığımız seccadeyi mutlaka yıkayacağız” dedi.

 

ÖNEM ARZ EDİYOR

 

'Camilere giriş çıkışlarda ve cami içerisinde sosyal ve güvenli mesafeyi ihmal etmeyeceğiz' diyen yetkililer "Sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alan vatandaşlarımız ile hasta olan veya hastalık belirtileri taşıyanların bir müddet daha evlerinde kalmaları önem arz ediyor. Namaz öncesi ve sonrasında tokalaşma, musafaha, kucaklaşma gibi fiziksel temastan kaçınıp bir müddet daha musafaha etmeyeceğiz. Namaz kılınacak tüm alanlarda hastalığın bulaşması açısından risk teşkil eden ve dezenfekte edilmesi mümkün olmayan koli, karton, çuval, hasır vb. yaygılar kesinlikle kullanılmayacaktır. Hastalık risklerini dikkate alarak sünnetleri ve tesbihatları evde yapalım. Cami ve mescitlere giriş çıkışlarda sosyal mesafe ve temas kurallarına mutlaka uyalım" çağrısında da bulundu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10