Çerkezköy İHA yarışmasına beş proje ile katılacak

TÜBİTAK tarafından düzenlenecek olan Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması'na Çerkezköy'den Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi 2 proje ile, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi,

Çerkezköy 28.05.2020 16:52:00 0
Çerkezköy İHA yarışmasına beş proje ile katılacak

Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasına Çerkezköy'den dört okulun başvurusu kabul edildi.

 

289 TAKIMIN BAŞRUSU KABUL EDİLDİ

 

TÜBİTAK tarafından bu yıl ilk kez ‘Döner Kanat’ ve ‘Sabit Kanat’ kategorilerinde düzenlenen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması başvuruları 16 Şubat - 30 Nisan 2020 tarihlerinde yapıldı. Binlerce Lise öğrencisinin takımlarıyla katıldıkları yarışmada başvurularının ön incelemesi tamamlanarak 289 takımın başvurusu kabul edildi. 


4 OKUL 5 PROJE İLE KATILACAK

 

TEKNOFEST kapsamında 16 – 20 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep’te lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek olan Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına Çerkezköy’den 4 okul 5 proje ile katılacak. Tekirdağ'da 11 projenin 5'inin Çerkezköy'den katılması ise ilçede büyük bir mutluluk ile karşılandı. Çerkezköy'den yarışmaya Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi 2 proje ile, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi ise 1’er proje ile katılacak. 

 

GÜMÜŞ TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bu çok güzel bir duygu... Elhamdülillah.. Yarının sözlerini, bugünden geleceğin yarışlarına hazırlanan, sevdası gökyüzü, vatan ve millet olan genç kardeşlerimiz söyleyecek. Onlar dünyayı değil, dünya onları konuşacak. 1. TÜBİTAK Liseler arası insansız hava araçları yarışmasına yine damga vurduk. Bu tam bir ekip çalışması. İlimizden kabul edilen 11 projeden 5 tanesi Çerkezköy ilçemizden. Bu TÜBİTAK tarafından onaylanan 1 4004, 1 4005, 19 4006 ve 1 4007 projemizden sonra toplamda 27 proje. Bu beş proje hariç okullarımıza hibe miktarı ise 420 bin TL civarıdır. 2 tane Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi ve daha Eylül ayında açtığımız dokuz aylık okulumuz Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisemizin İHA projeleri TÜBİTAK tarafından kabul edilmiştir. Suya ya da havaya yazı yazmadan kalıcı olan bu projelerde emeği geçen okul yöneticisinden, öğretmene, öğrencisine kadar herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10