Normalleşme sürecinde alınan yeni kararlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından normalleşme sürecinde alınan kararları açıkladı.

28.05.2020 19:32:00 0
Normalleşme sürecinde alınan yeni kararlar

Halkın yaptığı hiçbir fedakarlığın boşa gitmediğini söyleyen Erdoğan “Küresel sistemde Türkiye’nin çok iyi bir yere geleceğinin işaretlerini almaya başladık” dedi. Salgın sürecinde hiçbir vatandaşı sahipsiz bırakmadıklarını kaydeden Erdoğan, şehirlerarası seyahat sınırlamasının 1 Haziran’dan itibaren kaldırıldığını açıkladı.

 

UYGULAMA DEVAM EDECEK

 

65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması ve pazar günü belli saatlerin istisna olması uygulamasının devam edeceğini söyleyen Erdoğan “20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 18 yaşa düşürüldü. 0-18 yaş grubu çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 arası sokağa çıkabilecek” dedi.

 

1 HAZİRAN’DA AÇILACAK

 

Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamının 1 Haziran'da açılacağını açıklayan Erdoğan, restoran ve kafelerin de 1 Haziran'da açılacağını kaydederek “1 Haziran itibariyle Restoran, kafe, pastahane, çay bahçeleri ve kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 20'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence ve nargile mekanları bu kapsamın dışındadır” dedi. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personelinin 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacağını söyleyen Erdoğan, “Gençlik merkezleri, kütüphaneler 1 Hazirandan itibaren şartlar dahilinde açılacak. Sürücü kursları, benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10