Cuma namazı öncesi seccade ve maske dağıtıldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir ibadete kapalı olan camilerden, fiziki şartları uygun olanları dün kılınan Cuma namazı ile tekrar ibadete açıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Cuma nam

Tekirdağ 29.05.2020 18:45:00 0
Cuma namazı öncesi seccade ve maske dağıtıldı

Rüstempaşa Cami başta olmak üzere namaz kılınacak alanlarda dezenfeksiyon, temizlik ve ot biçme çalışmaları yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilk Cuma namazı öncesi vatandaşların sıkıntı yaşamaması için, kurulan standlarda namaz kılmaya gelen vatandaşlara maske, tek kullanımlık seccade ve dezenfeksiyon solüsyonu dağıttı.

 

CAMİLER İBADETE HAZIR HALE GETİRİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ibadete açılan camilerde yapılan çalışmalar hakkında "Cuma namazı kılınacak olan Süleymanpaşa Rüstempaşa Camii Bahçesi ve katlı yeraltı otoparkımızın bulunduğu meydan, ekiplerimiz tarafından dezenfekte edilip temizlendi. Bahçedeki otların biçim işlemi de gerçekleştirildi. Alan, namaz kılınacak hale getirildi." dedi. 

 

MASKE, TEK KULLANIMLIK SECCADE DAĞITILDI

 

Uzun bir aradan sonra vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uygun olarak Cuma namazlarını cami bahçesinde ve belirlenen alanlarda kılabildiğini belirten Başkan Kadir Albayrak, "Namaz öncesi vatandaşlarımıza maske, tek kullanımlık seccade ve dezenfektan dağıtımı da yaparak, uzun süre sonra cemaatle kılınan ilk Cuma namazında yine halkımızın yanında olduk. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler temenni ediyor ve Hayırlı Cumalar diliyorum" açıklamasında bulundu. 

 

Haber/Melek ELMA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10