Sürücü kurslarında 1 Haziran'da yeni dönem başlıyor

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Özel Akademik Gelişim Sürücü Kursları Çerkezköy Şubesi sahibi Abdullah Şakrak 1 Haziran'da yeniden faaliyete açılacak olmanın sürücü kursları iş

Çerkezköy 29.05.2020 19:08:00 0
Sürücü kurslarında 1 Haziran

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan toplum sağlığını tehdit eden koronavirüs salgını nedeniyle okullarda 12 Mart’tan itibaren eğitime ara verilmesinin ardından 16 Mart tarihinde de sürücü kurslarının faaliyetlerine ara verilmişti. Önceki gün cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile sürücü kurslarının 1 Haziran'dan itibaren eğitimlerine tekrar başlayacağını duyurdu. Bu haberler ile birlikte sürücü kurslarında yeni dönem için açılış hazırlıklar yapılıyor.

 

1 HAZİRAN’DAN İTİBAREN EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

 

Özel Akademik Gelişim Sürücü Kursları Çerkezköy Şubesi sahibi Abdullah Şakrak, bu yeni dönemde uygulanacak kuralların netleşmediğini ancak salgınla mücadelede önemli üç kurala göre bir düzen uygulanacağını belirterek “Okulların eğitime ara vermesiyle sürücü kursları da koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verdi. Kursumuzda teorik ve pratik olarak eğitim veremedik. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile kurslarımız 1 Haziran’da yeniden faaliyete açılacak. Bu kapsamda Sürücü Kursları Konfederasyon Başkan Vekili Murat Tekin’in de yaptığı açıklamalar bizler için önemli.” diye konuştu.

 

“SOSYAL MESAFE KURALINA UYARAK DERS ANLATACAĞIZ”

 

Koronavirüs salgını nedeniyle normalleşme döneminde izlenecek yolları anlatan Şakrak, “Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun önerilerini dikkate alarak sürücü kursumuzda uygulanacak başlıca kurallar için şöyle bir yol izlenecek; sosyal mesafe kurallarına uyarak 1.5 metre mesafe koyacağız. Kurs girişlerinde kursiyerlerimizin ateşlerini ölçeceğiz. Maske, eldivenleri temin edeceğiz. Kolonya ve dezenfektanlarımız konulacak. Bu şekilde kayıt kabulüne başlayacağız. Kayıt kabulünden sonra ayın 1’i ile 10’u arasında her kursta dönem açılışları olur. Bu dönem açılışlarında da uygulanacak kurallar netleşmedi ama 1 Haziran’dan önce Milli Eğitim Bakanlığımız teorik derslerimizde uygulanacak kuralları bizlere ulaştıracak. Belirlenecek kurallara göre dersliklerimizde ders anlatacağız. Kursumuzda 4 adet sınıfımız var ve her sınıfımız 25’er kişilik. Bu konuda düzenleme kesinleşince kuralları uygulayarak derslerimize başlayacağız.” şeklinde konuştu.

 

“HİÇBİR KURSİYERİMİZ MAĞDUR OLMAYACAK”

 

Kurs kontenjanlarının 57 kişi olduğunu ifade eden Şakrak, “Salgın sürecinde kapalı olan kursumuz nedeniyle mağdur olan hiçbir kursiyerimiz olmayacak. Kursumuz salgın nedeniyle kapanmadan önce 21 Mart’ta 112 kursiyerimizin sınavı olacaktı. Ancak 16 Mart itibariyle eğitim faaliyetlerine ara verilmesiyle sınavları yapılamadı. Kursiyerlerimizin elektronik sınavları, direksiyon eğitimleri ve direksiyon sınavları vardı. Bu öğrencilerimizin eğitimleri yarım kaldı. Bu kursiyerlerimizin hakları hiçbir şekilde yanmadı. Onlar kaldıkları yerden devam edecek. MEB tarafından sunulan elektronik hizmetler programı MEBBİS'e giriş yapacaklar ve eğitimlere tekrardan başlayacaklar. Sınavlarına Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği tarihlerde girebilecekler. Sınavlarımızın sistemi yani açıldı. 2 Haziran’da normal de ayda bir iki ayda bir sınav açılıyordu. Bu süreç nedeniyle yoğunluk oluşmaması için belki ayda iki sınav açılabilir. ” dedi.

 

ARAÇLARDA DA MASKE VE ELDİVEN KULLANMAK ZORUNLU

 

Teorik derslere başlanıldığında da kursiyerler için “maske ve eldiven teminini kursumuz sağlayacak” diyen Şakrak bu derslerde uygulanacak kuralları ise şöyle anlattı: “Direksiyon eğitimlerimizde araçların dezenfeksiyonları yapılacak. Kolonya ve dezenfektanlarımız araçlarımızda yer alacak. Maske ve eldiven ile kursiyerin aracı kullanması zorunlu olacak. Maskesi olmayana maske temin edeceğiz. Konfederasyon Başkan Vekilimiz Murat beyinde bahsettiği gibi kursiyer tercih ettiği takdirde direksiyon, el fireni, vites kolu buralar streç filmle kaplanacak. Ayrıca hijyen setlerimiz araçlarda yer alacak. Araçlarımızdaki eğitimlerde sadece kursiyer ve eğitmen yer alacak. Başka hiç kimse alınmayacak. Direksiyon dersi alacak kursiyerimizin mutlaka ateşi ölçülecek. Öte yandan araçlarımız kursiyerlerimizin sağlığı açısından dezenfekte edilecek. Önceliğimiz sağlık ve bu anlayışla faaliyetlerimize devam edeceğiz”

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10