Kapaklı Sitespor ve Kapaklıspor 10 Haziran'da top başı yapacak

Türkiye Futbol Federasyonunun aldığı karar sonrası Temmuz ayında başlayacak olan Tekirdağ Süper Amatör Ligde takımlar kalan dört haftayı tamamlamak için hazırlıklara başladı. Koronavirüs tedbirleri

31.05.2020 18:46:00 0
Kapaklı Sitespor ve Kapaklıspor 10 Haziran

 

Kapaklıspor Teknik Direktörü Cengiz Vural ve Kapaklı Sitespor Teknik Direktörü Ergun Uncuoğullarından Çerkezköy Haber Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

 

KALAN DÖRT HAFTA OYNANACAK

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligi kaldığı yerden devam edecek. Tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle süresiz ertelenen karşılaşmaların ardından nihai karar açıklandı. Süper Amatör Liginde kalan 4 hafta 18 Temmuz'da başlayacak. Kalan bu 4 hafta sonunda şampiyon ve küme düşecek takımlar belli olacak.

 

"10 HAZİRAN'DA TOP BAŞI YAPACAĞIZ"

 

Kapaklıspor Teknik Direktörü Cengiz Vural Çerkezköy Haber Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "Yönetim Kurulu olarak geçtiğimiz gün toplantı gerçekleştirdik. Takım olarak Süper Amatör Ligde lider durumdayız. Kalan dört maçımızı da kazanarak ligi şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz. Temmuz ayında başlayacak lig öncesi oyuncularımız davet ettik. 10 Haziran tarihinde takım olarak top başı yapacağız ve hazırlıklarımıza başlayacağız" dedi.

"AMATÖR TAKIMLAR SAHİPSİZ BIRAKILMIŞTIR"

 

Vural, "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan tüm önlemler genişletildiği için tedirginiz. Oyuncularımız ve teknik heyette tedirgin ama yapacağımız bir şey yoktur. Federasyonun aldığı karara da saygılıyız. Profesyonel liglerde mücadele eden takımlar ne kadar dezenfekte yapmasına rağmen vaka sayısı görülürken, bunların amatör şartlarda nasıl uygulanacağı ise merak konusudur. Çünkü Federasyon son protokol değişikliği ile vaka çıkması halinde sorumluluğu ev sahiplerine verdi. Açıkçası bu konuda amatör liglerde bu kuralların nasıl uygulanacağı konusunda düşünceliyiz. Federasyon profesyonel liglere gösterdiği ilgiyi amatörlere hiçbir zaman göstermiyor. Kısacası amatör kulüpler bu dönemde de her zamanki gibi sahipsiz bırakılmıştır. Sonuçta amatör kulüplerde de mücadele eden oyuncular evlerine ekmek götürüyor. Bu süreçte federasyonun amatör liglere yardım yapması gerektiği düşüncesindeyiz. Pandemi sürecinde vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, hastalarımıza ise acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

 

"BU FUTBOLCULAR ÇÜRÜK ELMA DEĞİL"

 

Vural " Lig bitmeden takımın performansı üst düzeydeydi. Lige ara verdik ve oyuncularımız antrenmanlarını kendi evlerinde sürdürdü. Takımı toparlamaya çalışacağız. Kapaklı Belediyesi ile yazışmalar yaptık. Soyunma odalarımız her gün dezenfekte yapılıyor. Ligin ilk haftasında Çorluspor ile ölüm kalım maçına çıkacağız. Rakipte yada bizde beş altı oyuncu da Allah korusun vaka çıktığı zaman ligler nasıl devam edecek. Bunlar çürük elma değil, insan sonuçta. Bunları nasıl belirleyeceksiniz. Bu futbolcular ve kulüpler karantina alındığı zaman ligler nasıl oynanacak ve galipler nasıl belirlenecek.Hukuki anlamda bunun sorumluluğu kimde olacak. Sağlık Bakanlığı sorumluluğu almayıp liglerin oynanması için yetkiyi TFF'ye bıraktı. TFF ise kulüplere nasıl sorumluluk veriyor. Kimseden korktuğumuz yok. Buraya kadar geldik, buradan sonrasını da Allah'ın izni ile şampiyon tamamlayıp arzuladığımız Bölgesel Amatör Lige çıkmayı hedefliyoruz. Bu süreçte bizim yanımızda olan Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin'e, Kulüp Başkanımız Nizamettin Çoban ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz" dedi.

 

"SOSYAL MESAFEYİ KORUYARAK ANTRENMAN YAPACAĞIZ"

 

Ülkenin zor süreçten geçtiğini kaydeden Kapaklı Sitespor Teknik Direktörü Ergun Uncuoğullarından ise " Zor bir durum. Takım olarak 10 Haziran'da toplanmayı planlıyoruz. Oyuncularımıza mesaj atıp bu tarihler arasında toplanacağımızı söyledik. Liglerin devam etmesine ve federasyonun aldığı karara saygı duymaktan başka yapacağımız bir şey yoktur. Burada gerçekten sporcuların korunması konusunda sıkıntı yaşayacağız. Sosyal mesafeyi koruyarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Oyuncularımız normal şartlarda ligi tamamlamak istiyor ama sağlık ile ilgili tedirginlikleri var. İnşallah biz ve tüm kulüpler bu süreçte sıkıntı bir dönem yaşamazlar. Federasyon 14 kişinin altına düşünceye kadar o takımın ligde devam edeceğini söylemiş. Bu konular gerçekten zor konulardır. Sadece dua etmekten başka bir şeyimiz yok. Çok dikkat etmeye çalışacağız. Tesislerimizde dezenfekte işlemlerine başlandı.Soyunma odaları sıfır hale gelecek şekilde dezenfekte ediliyor" dedi.

 

"GENÇ KARDEŞLERİMİZ MAHRUM OLACAKLAR"

 

Uncuoğullarından " Profesyonel ligler ekonomik yönden zarar görüleceği için yeniden başlatıldı. Bu liglerin başlamasıyla birlikte alt liglere de başladı. U-19,U-17 liglerinin durumunu bilmiyoruz. Bununla ilgili herhangi bir gelişme yok. Madem herkes oynuyor ise bu alt yapı liglerin de oynanması gerekiyor. Çünkü bir çocuk bu liglerde oynamak için aylar ve yıllarca bekliyorlar. Çünkü futbolcu adayları bu yaşlarda geleceğini belirliyorlar. Bir daha bu yaşlara gelemeyecekler. Liglerin oynanmaması halinde bu kardeşlerimiz bu haklarından mahrum olacaklar" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10