Antika traktör Ahmet Karaevli Meydanı'nda sergilenecek

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ'ın köklü ailelerinden olan Karaevli Ailesi'nden teslim alınarak Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yenilenen antika traktörün,

Süleymanpaşa 2.06.2020 11:06:00 0
Antika traktör Ahmet Karaevli Meydanı

 

Cumhuriyet dönemine ait traktörün, orijinal parçaları korunup aslına sadık kalınarak restore edildiğini kaydeden Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, restorasyon sonrası 100. Yıl Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi ile Yeni Sanayi Caddesi kavşağına yerleştirilen traktörün, özel platform üzerinde sergilenmeye başladığını belirtti.

 

TARIK KARAEVLİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Traktörün Süleymanpaşa’ya kazandırılmasını sağlayan Tarık Karaevli’ye teşekkür eden Yüksel, yapılan çalışma hakkında “Antika traktörü bilenler hatırlayacaktır. Fen İşleri Müdürlüğümüzün kademe biriminde geçtiğimiz günlerde başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Orijinaline uygun olarak yenilediğimiz antika traktörümüzü, , Merhum Ahmet Karaevli’nin adını yaşatacağımız meydanda sergilemeye başladık. Özel platform üzerine oturttuğumuz antika eser, tamamlanan çevre düzenlemesiyle birlikte daha da güzel bir görünüm kazandı. Bu tarihi ve kıymetli değeri şehrimize kazandırmamıza vesile olan Tarık Karaevli’ye, hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10