Vatandaşlar mesire alanlarına akın etti

Çerkezköy ve Kapaklı'da normalleşme sürecinin ardından piknik ve mesire alanlarında yoğunluk yaşandı. Çerkezköy'de vatandaşlar Kartaltepe Piknik Alanı'nda, Kapaklılılar ise Kazak Gölü'n

7.06.2020 19:16:00 0
Vatandaşlar mesire alanlarına akın etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını kaldırmasının ardından mesire alanlarında vatandaşlar piknik yaptı. Aylar sonra aileleriyle pikniğe gelen vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

 

AÇIK HAVANIN TADINI ÇIKARDILAR

 

Çerkezköy'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını önleme çalışmaları kapsamında girişlerin yasaklandığı park, mesire alanı, ören yeri gibi noktaların normalleşme sürecinde açılmasıyla halk piknik yaptı. Kartaltepe ve Kızılpınar Kocameşe piknik alanına giden vatandaşlar uzun bir aradan sonra aileleri ve yakınlarıyla açık havanın tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar evden getirdikleri yemekleri yerken bazıları ise kuralları çiğneyerek mangal yakıp, semaverde çay demledi. Masa ve oturma alanlarının sosyal mesafe kurallarına göre yerleştirildiği piknik alanlarında, güvenlik görevlileri de tedbirlerle ilgili uyarı yaptı. Vatandaşlar koronavirüsten dolayı uzun süredir dışarı çıkamadıklarını ve normalleşme ile birlikte piknik alanlarının açılmasının kendilerine iyi geldiğini dile getirdiler.

 

KAZAK GÖLÜNE AKIN ETTİLER

 

Kapaklı'da da koronavirüs salgınını önleme çalışmaları kapsamında girişlerin yasaklandığı park, mesire alanı, ören yeri gibi noktaların normalleşme sürecinde açılmasıyla vatandaşlar mesire alanlarına akın etti. Kapaklı Kazak Gölü’nü dolduran halk piknik yapıp güzel havanın tadını çıkardı. Mesire alanında bulunan güvenlik görevlileri, vatandaşları mangal ve semaver yakmamaları konusunda uyarırken, bazı vatandaşlar ise kuralları çiğneyerek semaver ve mangal yaktı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10