CHP'li Aygun'dan tepki: "Soruşturmayı mı, teşekkürü mü hak etmektedir?"

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlham Özcan Aygun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda okullara Türk Bayrağı asmayan müdürlerin değil, Türk Bayrağı asılmasını sağlayan öğretmeni

Tekirdağ 12.06.2020 17:44:00 0
CHP

Koronavirüs salgını dolayısıyla evlerde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı uyarınca Milli Eğitim Bakanlığı yazısı çerçevesinde okullara, 21 Nisan’dan itibaren Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri asılmasının bildirildiğini anımsatan Aygun, “Maalesef 22 Nisan 2020’de Tekirdağ’da 8 okul, Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri asmamıştır. Eğitim İş Sendikası Süleymanpaşa İl Temsilcilik Başkanı Barış Özer’in bu durumu tespit edip, sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından durumdan haberdar olan Valilik, müdürleri uyarmış ve bu okullarda bayrak asılmasını sağlamıştır. Üzücü olan şu ki soruşturma ilgili müdürlere değil, bu konuyu gündeme getiren öğretmene olmuştur” sözleri ile öğretmen Özer’e açılan soruşturmaya tepki gösterdi.

 

AYGUN: ÖZER’E YÖNELİK SUÇLAMANIN KAYNAĞI NEDİR?

 

Atatürk Posteri ve Türk bayrağı konusunda hassasiyeti olan Öğretmen Barış Özer’e sahip çıkılmasını isteyen Aygun, bu konuda TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Öğretmen Özer’e açılan soruşturmayla ilgili verdiği önergede Aygun, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a  “Barış Özer’e yönelik suçlamanın kaynağı nedir? Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri konusunda hassasiyet göstermek suç mu olmuştur? Barış Özer soruşturmayı mı, teşekkürü mü hak etmektedir?” sorularını sordu. Aygun, okula Türk Bayrağı asmayan müdürlerin davranışının da açıklanmasını istedi.

 

ATATÜRK POSTERLERİNİN TERSTEN ASILMASINI HATIRLATTI

 

Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşların kendi evlerini hiçbir zorlama olmaksızın Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile donatırken, okullardan da Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri konusunda aynı hassasiyetin beklendiğini ifade eden Aygun, açıklamasının devamında “Ne var ki yurt genelinde bazı kamu kurum ve kuruluşlarında Atatürk posterlerinin tersten asılması yoluyla gösterilen Atatürk düşmanlığı, vatandaşımız nezdinde kabul görmemiş ve büyük tepki toplamıştır. Eğitim İş Sendikası, bu hassasiyet çerçevesinde hareket ederek, temsilcilerinden ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yazısının gereğinin yerine getirilip getirilmediğini takip etmelerini istemiştir” dedi.

 

AYGUN’UN BAKANA SORULARI

 

Aygun, Bakan Ziya Selçuk’a şu soruları sordu: “Tekirdağ’daki diğer okul müdürleri hemen Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri asarken, Nene Hatun Kız İmam Hatip Lisesi, Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu/Lisesi, Vali Enver Salihoğlu Ortaokulu, Şehit Mehmet Şengül Ortaokulu, TOBB MTAL, Zübeyde Hanım MTAL, Namık Kemal Lisesi ve Ebru Nayim Fen Lisesi müdürleri Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen yazı uyarınca neden hemen harekete geçmemiştir?

 

“SORUŞTURMAYI MI, TEŞEKKÜRÜ MÜ HAK ETMEKTEDİR?”           

 

Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri asmak, çok mu zordur? İlgili okul müdürlerinin, Eğitim İş Sendikası Süleymanpaşa İl Temsilcilik Başkanı Barış Özer’in sosyal medya paylaşımının hemen sonrasında Valilikten gelen uyarı üzerine 22 Nisan saat 14.30’ta Bayrak ve Atatürk Posteri asmaları doğru mudur? Kamuoyunun duyarlı olduğu bir dönemde okullara Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri asılmasını sağlayan ve böylece Tekirdağ’da konuya ilişkin tartışmaların önünü kesen Barış Özer neden suçlanmaktadır? Barış Özer’e yönelik suçlamanın kaynağı nedir? Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri konusunda hassasiyet göstermek suç mu olmuştur? Barış Özer soruşturmayı mı, teşekkürü mü hak etmektedir?

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10