Çorlu'ya 50 milyonluk üst yapı yatırımı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, yaptığı üst yapı çalışmaları ile Çorlu'nun ulaşımını rahatlatmaya ve damarlarını açmaya devam ettiğini söyleyen Tekirdağ Büyükşehi

Çorlu 15.06.2020 07:00:00 0
Çorlu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çorlu’da 2014 yılından bu yana gerçekleştirilen ve devam eden üst yapı çalışmaları hakkında bir açıklama yayımladı. Bu açıklamaya göre; İsmetpaşa Caddesi, Çamlıbel Caddesi, Eski Bağlar Caddesi ve Adnan Doğu Bulvarı ile Türkgücü, Önerler ve Sarılar mahallelerinin yollarında toplam 180 bin metrekare sıcak asfalt, 335 bin metrekare silindirle sıkıştırılmış beton (SSB), 344 bin metrekare sathi kaplama (soğuk asfalt) olmak üzere toplam 859 bin metrekare yol çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca 50 bin metrekare kaldırım yapıldı. Söz konusu üstyapı yatırımlarının maliyeti 32 milyon TL olarak gerçekleşti.

 

ALBAYRAK: ÇALIŞMALARIMIZDA BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Çorlu’da gerçekleştirilen ve devam eden üstyapı yatırımlarına yönelik yaptığı açıklamada "Gelişmiş sanayisi, güçlü ekonomisi ve ticari alanlarıyla cazibe merkezi haline gelen ve hızla büyüyen Çorlu'da, ulaşım ağını daha da geliştirmek ve trafiği rahatlamak adına 2014 yılından bu yana hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Yol yapım çalışmalarımızda büyük mesafe kat ettik. Çorlu şehir içi trafiğini rahatlatacak olan Emlak Konutları Köprüsü'nün yapımı da devam ediyor. 2020 yılı yatırım programımız kapsamında gerçekleştireceğimiz çalışmalarla birlikte Çorlu ilçesindeki üstyapı yatırımlarımızın maliyeti 50 milyon TL'ye ulaşmış olacak. Tüm bu hizmetlerimizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

ÇORLU’YA 50 MİLYON TL’LİK ÜSTYAPI YATIRIMI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın 2020 yılı yatırım programı kapsamında Çorlu Orion Kavşağı düzenleme çalışması, Ali Osman Çelebi Bulvarı ve Cemal Gürsel Caddesi'nin projelendirme çalışmaları yapıldığını belirten yetkililer, ihale süreçlerinin başlatıldığını belirtti. Öte yandan Türkgücü ve Şahbaz yolları projelendirme çalışmalarının devam ettiği, bu çalışmaların yaklaşık 18 milyon TL maliyetle tamamlanmasının öngörüldüğü ifade edildi. Yetkililer, ihale süreçleri devam eden çalışmaların da tamamlanmasıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Çorlu’daki yatırımlarının maliyetinin 50 milyon TL'ye ulaşacağını açıkladı.

 

EMLAK KONUTLARI KÖPRÜSÜ'NÜN YAPIMI SÜRÜYOR

 

İmar planı çalışmaları, kamulaştırması ve projesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Emlak Konutları Köprüsü'nün inşaat çalışmalarının Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nce sürdürüldüğünü kaydeden yetkililer, hâlihazırda kullanılmakta olan mevcut köprüde Orion Kavşağı'ndan Dumlupınar Caddesi'ne, oradan da mevcut Emlak Konutları Köprüsü'ne kadar olan güzergâhta geçişlerin tek bir yol şeridinden sağlandığını belirtti. Yapılmakta olan yeni köprünün hizmete girmesiyle iki gidiş, iki geliş olmak üzere vatandaşlara daha konforlu bir ulaşım imkânı sağlanacağını belirten yetkililer, ayrıca köprünün Çevre Yoluna, Edirne ve İstanbul yönlerinde bağlantı yapılmasıyla trafik akışında büyük rahatlama yaşanacağını ifade etti.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10