Zabıta ekipleri denetimlerini sürdürüyor

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde ticari taksi ve berber, güzellik salonu, kuaförlerde gerekli kontrol ve denetimlerini sürdürüyor. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "

Kapaklı 17.06.2020 17:01:00 0
Zabıta ekipleri denetimlerini sürdürüyor


Kapaklı Belediyesi normalleşme sürecinde önlemler almaya devam ediyor. Covid-19 salgını nedeniyle kapalı olan mekanların mevzuata uygun bir şekilde açılmasıyla beraber Kapaklılar da yeni normal hayata yavaş yavaş dönmeye başladı.


EKİPLER TARAFINDAN DENETLENDİ


Korona virüsün önlenmesi için tüm tedbirlere hassasiyet gösteren Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların daha güvende yaşayabilmeleri için kuaförleri, taksi duraklarını, yeme-içme mekanlarını ve kahvehaneleri hem denetledi, hem de denetlerken bilgi vererek uyarılarda bulundu. Maske ve eldiven zorunluluğu getirilen berber, kuaför ve güzellik salonları ise Kapaklı Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından denetledi. Hijyen denetimi yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işletmecilere ve çalışanlara İçişleri Bakanlığı genelgesi ve uygulamalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

KURALLARA UYMAYA DAVET ETTİ

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme planı ile birlikte 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren kontrollü bir şekilde yeni normal hayata geçişe başladık. Bu plan çerçevesinde oluşturduğumuz denetim ekipleri ilçemizde bulunan çok sayıda iş yerinde Covid-19 salgın hastalığıyla mücadele kapsamında hijyen, maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol ederek, işletmelerin mevzuata uygun hareket edip etmediklerini denetleniyor. Toplum sağlığını korumak ve kontrollü sosyal hayata uyum sağlamak için ilçemizdeki denetimlerimiz artarak devam edecek. Vatandaşlarımızı hijyen kaidelerine uymaya davet ediyoruz" dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10