Ata o iddiaları belgelerle cevapladı

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, CHP İlçe Başkanı Tolga Çalışkan'ın Haziran Ayı Meclis Toplantısının birinci oturumunda gündeme getirdiği 'Marmaraereğlisi Belediye Garajıâ

Marmara Ereğlisi 19.06.2020 12:32:00 0
Ata o iddiaları belgelerle cevapladı

 

Marmaraereğlisi Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu önceki gün Belediyesi Hizmet Binası konferans salonunda Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda Belediye Başkanı Ata, birinci oturumda Marmaraereğlisi CHP İlçe Başkanı Tolga Çalışkan’ın gündeme taşıdığı iddialara cevap verdi.

 

"ÇAMUR AT, İZİ KALSIN"

 

CHP İlçe Başkanı Çalışkan’ın iddialarına belgeler ile cevap vererek iddiaların asılsız olduğunu ve bu konuda hukuki adımlar atacağını ifade eden Belediye Başkanı Ata, şu açıklamayı yaptı: “Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Tolga Çalışkan’ın asılsız iddiaları şu şekilde idi; “Marmaraereğlisi Belediye Garajı’nda belediyeye ait olmayan araçlara bakım yapıldığını söyleyen Çalışkan, bahsi geçen araçların kime ait olduğunu ve şahsa özel araçlara bakım yapılıp yapılmadığını gündeme getirmişti. Bahsi geçen araç plakasının 2018 yılında satılmış olup, o tarihten bu zamana kadar geçen süre içinde trafikte boşta bulunmaktadır.  Önceki yönetim döneminde çekilen fotoğraf  ‘çamur at, izi kalsın’ mantığı ile bize atılmış bir iftiradır.”

 

ATA: 27 BİN TL’LİK IHLAMUR AĞAÇLARI NEREYE DİKİLDİ?

 

Ata, “Bize atılmak istenen iftiralara istinaden bende kendisine bir soru sormak istiyorum” diyerek Tolga Çalışkan’a şu soruları yöneltti: “27 bin TL’lik fatura karşılığında Marmaraereğlisi Belediyesi’ne satmış olduğu ıhlamur ağaçları nereye dikilmiştir? Yoksa ağaçlar hiç getirilmemiş midir? Ya da türbeler yoluna dikilen Saray Orman İdaresi’nde hibe olarak verilen ve önceki yıllarda dikilen ağaçları bu fatura bedeli olarak mı göstermişlerdir? Bizler bunu ağaçların Çalışkan tarafından getirilmediğini zaten biliyoruz. Bu konuda adliyeye giderek hakkımızı o şekilde arayacağız, size de tavsiyem sizde bu şekilde yaparak adliyeye başvurun.’’

 

“YAKLAŞIK 5 MİLYON 400 BİN TL’NİN NEREYE GİTTİĞİNİ BULACAĞIZ”

 

Açıklamalarını sürdüren Ata, CHP yönetimi döneminde belediyeye iş yapıp tek kuruş almamış belediye çalışanlarının elinde olan belgeleri göstererek yapılan ödemelerin nereye gittiğini Çalışkan’a sordu.  Elindeki belgelerin tümü ile hukuksal yollara başvuracaklarını ifade eden Ata, “Burada Ayrıca önceki dönemde belediyede çalışarak, belediyeye fatura kesen çalışanların ödemeleri belediye bütçesinden yapılmış ancak kendilerine tek bir kuruş dahi para verilmemiştir. Bu, adı geçen kişilerin kendi beyanlarıdır. Yapılan tüm bu ödemeler nereye gitmiştir? Ödeme yapılan kişilerin isimleri ve yapıldığı iddia edilen tüm tutarlar elimizde belgeli olarak bulunmaktadır. Bahsi geçen kişiler şuan sağdır. Bu ve bunun gibi belgeler toplamı yaklaşık olarak 5 milyon 400 bin tutarındadır. Bu belgelerin tümü ile hukuksal yollara başvurarak burada sözü geçen paraların nereye gittiğini bulacağız.” şeklinde konuştu.

 

“OLAN BİTENLERDEN HİÇ Mİ HABERİNİZ OLMADI?”

 

“Siz Buradaydınız, Neden Sessiz Kaldınız?” şeklinde CHP İlçe Meclis Üyelerine sorularını yönelten Ata, şunları söyledi: “Siz tüm bunlar olurken belediye meclis üyesi idiniz. Neden sesinizi çıkarmadınız ve sessiz kaldınız? Olan bitenlerden hiç mi haberiniz olmadı” dedi.  Ata, “Benim yetim hakkı yediğimi iddia edenlere en iyi cevabı mahkemede hakimler verecektir. Ayrıca yine eski yönetim de satılan 114 tane arsa bulunuyor. Bunları da biliyoruz. Ayrıca Tolga Çalışkan’ın daha önce belediye de bir odası olduğunu ancak belediye de çalıştığına dair hiçbir kayıt olmadığını biliyoruz. Belediye bünyesinde çalışmadığına göre kendine neden bir oda verildi?  Çalışkan belediye de ne sıfatla kendine bir oda edindi?”

 

“BUNLAR MAHKEME YOLUYLA ORTAYA ÇIKACAK”       

 

Ata, şimdiye kadar her zaman hak ve hukuk yolundan ayrılmadıklarını vurgulayarak konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Dolayısıyla biz mi yetim hakkı yedik, yoksa yetimin hakkını mı savunduk bunlar mahkeme yoluyla ortaya çıkacak. Bunları açıklamakta ki amacımız hem sizi hem vatandaşlarımızı bilgilendirmek.  Siz de tüm bu gerçekleri bilin ki kiminle yürüdüğünüzü öğrenmiş olun.” dedi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10