"Tekirdağ ekonomisini canlandıracak"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınında normalleşme sürecine geçilmesi ile birlikte Süleymanpaşa'da yapımı tamamlanan Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin açılışını 19

Tekirdağ 20.06.2020 09:54:00 0
"Tekirdağ ekonomisini canlandıracak"

 

Süleymanpaşa’nın Karadeniz Mahallesi'nde inşa edilen Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin açılış törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım,  CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Sami Kayın, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ile esnaf ve vatandaş katıldı. Açılış, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Sami Kayın’ın konuşmasıyla başladı.

 

29 BİN 751 METREKARE ALANA İNŞA EDİLDİ

 

Geniş çaplı bir katılımla gerçekleşen açılış töreninde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Tekirdağ’a hizmet verecek sebze ve meyve hali ile ilgili teknik bilgileri aktararak, halin Süleymanpaşa ve Tekirdağ'a büyük değer katacağını belirtti. Toplam inşaat alanı 29 bin 751 metrekare olan Süleymanpaşa Sebve ve Meyve Hali, hal binası, idari bina ve kasa depolama alanı olmak üzere 3 ana bölümden oluşmaktadır.  Hal binası, 30 Adet 50 metrekare işyeri, sandık deposu ise 30 adet 30 metrekarelik boş ambalaj depolama alanından oluşmaktadır. Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali bünyesinde ayrıca ağırlık kontrol ünitesi, zabıta bürosu, ilkyardım merkezi, mescit, abdesthane, mutfak, tuvaletler, kafeterya ve 18 araçlık kamyon-tır otoparkı yer almaktadır.

 

 

 

 

“BU HİZMET TEKİRDAĞ HALKININ ESERİDİR”

 

Daha sonra kürsüye gelerek konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'da 40 yıldır yapılamayan Sebze ve Meyve Toptancı Hali'ni hizmete açmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Bu hizmetin 60 üyesi bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi ve Tekirdağ halkının eseri olduğunun altını çizen Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, halkımızın teveccühü ile göreve geldiğimiz ilk gün Tekirdağ'ın kaderini değiştireceğimizi söylemiştik. Bugün burada yine şehrimiz için bir ilk olan Sebze ve Meyve Halini hizmete açıyoruz. Bu hizmet benim eserim değil, bu hizmet 60 üyesi bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin eseri, bu hizmet bizi bu göreve layık gören Tekirdağ halkının eseridir. ” dedi.

 

2 ADET KAPALI PAZAR YERİ YAPILACAĞI MÜJDESİ

 

Tekirdağ’ın çok güçlü bir dönem yaşadığına dikkat çeken Albayrak, başta TBMM Başkanı Mustafa Şentop olmak üzere Tekirdağ Milletvekillerinin önemli görevlerde bulunduklarını belirterek “Siyasi görüş farklılığı gözetmeksizin Tekirdağ için güç birliği yapmalıyız.”dedi. Albayrak sözlerine şöyle devam etti: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz. 2 adet kapalı Pazar yeri yapacağımızın da müjdesini buradan vermek istiyorum. İlkleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte de önemli projeleri halkımızın hizmetine sunacağız. Yakın zamanda su ürünleri toptancı halimizi de hizmete açacağız. Tekirdağ'ın 5 adet vizyonundan belki de en önemlisi olan tarım vizyonu için son derece önemli olan, çiftçilerimiz ve sebze meyve üreticilerimiz için son derece önemli olan Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Hali'nin tüm üreticilerimize, çiftçilerimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

 

 

 

YILDIRIM: TEKİRDAĞ’IN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR YATIRIM

 

Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nin, Tekirdağ’ın uzun zamandır ihtiyaç duyduğu bir yatırım olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Vali Aziz Yıldırım “29 bin 751 metrekare arsa üzerinde bulunan bu büyük ve modern tesisle, Tekirdağ esnafına kaliteli, sağlık standartlarına uygun ve kayıtlı sebze ve meyve temin edilecektir. Pazarlama kanalının uzunluğu,  pazarlama koşullarındaki yetersizlikler ve bazı meyve ve sebzelerin çabuk bozulabilen ürünler olması;  yaş meyve ve sebze ticaretinde, zayiatın büyük ve masrafların yüksek olmasına sebep olmaktadır. Bu durumda perakende satışta fiyatların artmasına ve fiyatlarda dalgalanmalar olmasına sebep olmaktadır. İnşallah Süleymanpaşa’da açılacak olan bu hal ile bu sorunlar çözülecektir.” dedi.

 

SATIŞ SERBEST REKABET ŞARTLARI İÇİNDE YAPILACAK

 

Hal Binasında 30 adet dükkan, zabıta birimleri, mescit, toplantı odası, 30 adet sandık deposu gibi esnafın ihtiyaçlarını karşılayacak pek çok bölümden oluştuğunu belirten Yıldırım, vatandaşların, bu hal ile gıda güvenliğine uygun olarak ürünlerin tedarikini, dağıtımını ve satışını etkili bir şekilde gerçekleştireceklerini söyledi. Yıldırım, “Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali ile; meyve ve sebzelerin satışı, serbest rekabet şartları içinde yapılacak; buradaki alışveriş ortamı, satın alınacak ürünlerin halkımıza daha ucuz bir şekilde ulaştırılması sağlayacaktır.” diye konuştu

 

TEKİRDAĞ EKONOMİSİNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK

 

Hal’in tarımla ilgilenen köylere fayda sağlayacağını da sözlerine ekleyen Vali Yıldırım, “Tekirdağ’da sebzecilik, meyvecilik, bağcılık gelişecektir. Üreticilerimiz, ürünlerini bu hale getirerek doğrudan satma imkanına kavuşacak, böylece üreticilerimiz, yetiştirdikleri üründen daha fazla kar elde etme imkanına sahip olacaktır. Aynı zamanda yaratmış olduğu istihdam ve meydana getirdiği ekonomik canlanma ile Tekirdağ ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır. Tekirdağ’a bu Sebze ve Meyve Halini kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan’ı Kadir Albayrak’a ve diğer yetkililere teşekkür ediyor; üreticilerimize, esnafımıza bol ve bereketli kazançlar diliyorum.” diyerek sözlerini tamaladı.

 

KURDELE KESİMİ İLE AÇILIŞ YAPILDI

 

Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay da birer konuşma yaparak, Süleymanpaşa Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin hayırlı olması temennisinde bulundu ve başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Tören, kurdele kesimi ve hal alanının gezilmesiyle son buldu.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10