Şentop'a Tekirdağ'da sevgi seli

TBMM Başkanı ve AK Parti'nin 30. dönem Meclis Başkanı Adayı Prof. Dr. Mustafa Şentop Tekirdağ'da coşkuyla karşılandı. Şentop, hafta sonu memleketi Tekirdağ'a gelerek Tekirdağ TSO, TekirdaÄ

Tekirdağ 20.06.2020 13:22:00 0
Şentop

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi  (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, hafta sonu Tekirdağ’da bir takım temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak için Cuma günü akşamı Çorlu Atatürk Havalimanı’na indi. AK Parti’nin 30. Dönem Meclis Başkanı Adayı Prof. Dr. Mustafa Şentop'u, havalimanında Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile vatandaşlar karşıladı.

 

 

 

 

YASSIADA TEKLİFİ, SALI GÜNÜ MECLİSTE

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ’daki ziyaretlerine başlamadan önce TBMM Tekirdağ Çalışma Ofisi’nde, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Vekili Mülahim Kuru, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ile görüştü. Daha sonra ziyaretlerine başlayan Prof. Dr. Şentop, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül ve beraberindeki heyet ile birlikte ilk olarak Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Başkanı Cengiz Günay ile görüştü. Oda meclis üyelerinin de bulunduğu görüşmede, Şentop, Yassıada kararlarının yok sayılmasıyla ilgili kanun teklifinin Meclis'e sunulduğunu ifade ederek, "Yassıada teklifi, Salı günü Meclis Genel Kurulu'na gelecek. Teklif ile yaralar sarılmış olacak" açıklamasını yaptı.

 

 

 

 

TEKİRDAĞ ESNAF ODASINA ZİYARET

 

Şentop, ardından Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret ederek Oda Başkan Sami Kayın ve ilçe başkanları ile bir araya geldi. Şentop ziyarette, koronavirüs salgını dolayısıyla tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çalışan ve üreten kesimin sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti. Türkiye'nin bu mücadelede birçok ülkeye kıyasla başarılı olduğunu dile getiren Şentop, vakaların artması halinde yeniden kısıtlamaların gündeme gelebileceği konusunda uyarıda bulundu.

 

 

 

ŞEHİR HASTANESİ ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

 

Meslek odaları ziyaretlerinden sonra Şentop, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in eşliğinde yapımı devam eden Tekirdağ Şehir Hastanesi şantiyesinde incelemelerde bulundu. Şentop ve beraberindeki heyete, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Cengiz Becerir tarafından hastane hakkında brifing verdi.

 

“15 EYLÜL'DE DEVREYE ALINACAK”

 

Proje Müdürü Versan Tanatmış'tan da çalışmalar hakkında bilgi alan Şentop hastanedeki çalışmaları inceledikten sonra bir açıklama yaptı. Şentop açıklamasında "Bitmesi için gayret gösterilmişti. Haziran'da bitirilip, faaliyete geçirilecekti.  Ama salgın dolayısıyla çalışmalar yavaşladı. İnşallah 15 Eylül'de devreye alınacak. Tekirdağ'ımız için büyük bir ihtiyaç. 3 farklı binada hastane hizmeti veriliyor. Bu hastanelerin bir araya getirilmesi hem de modernizasyonu, yeni cihazların getirilmesi, şu anda bulunmayan birimlerin açılması suretiyle 480'di. Şimdi 566 yataklı hastane olarak 15 Eylül'den itibaren Tekirdağlı vatandaşlara hizmet verecek. Biz de bu çalışmaları görmek için ziyaret ettik. Çalışmalar iyi gidiyor. Bir aksaklık olmayacak. İnşallah 15 Eylül'de devreye alacağız" ifadelerini kullandı.

 

MECLİS BAŞKANI ADAYLIĞI HAKKINDA KONUŞTU

 

Meclis Başkanlığına yeniden aday gösterilen Şentop, seçim süreci hakkında da şunları söyledi: "Resmi süreç henüz başlamadı. 2 Temmuz itibarıyla resmi takvim başlayacak. Cumhurbaşkanımızın takdir ve tensipleri, arkadaşlarımızın destekleri, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin destek ifadesiyle beraber, inşallah bu süreci başarılı ve olumlu bir şekilde tamamlamayı ümit ediyoruz.” TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ’da gerçekleştirdiği ziyaretleri ve incelemelerinden sonra karayolu ile İstanbul'a hareket etti.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10