Çerkezköy'de eylem ve etkinlikler 1 ay yasaklandı

Çerkezköy'de her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting ve çadır kurma gibi etkinlikler 23 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında bir ay yasaklandı. Kaymakamlıktan  yapılan açıklamada, bu kara

Çerkezköy 23.06.2020 09:44:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada "Çin/Wuhan’da 12 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan ve “Covid-19” adı verilen hastalığa yol açan “Coronavirüs’ün” dünya üzerinde 120’den fazla ülkeye sirayet etmiş, dünyada büyük paniğe yol açan salgın hastalık ülkemizde de görülmüştür. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda belirlenen kurallar çerçevesinde birçok alanda kontrollü normalleşme adımları atılmaya başlanılmıştır. Fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısını tüm dünyada hızlı şekilde yükselten Koronavirüs (Covid-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ile tedavi gereksinimi artacak; vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riskini yükselterek toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır" denildi.

 

CEZA UYGULANACAKTIR

 

Açıklamanın devamında ise  "1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme süreci de dikkate alındığında, oluşabilecek kontrolsüz kalabalıkların önüne geçilmesi ve bulaşma riskinin önlenmesi ve ilçemiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 32/Ç maddesi ve 2911  sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanununun 17. Maddesi, Bölge valisi, vali veya kaymakam, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı bir ayı aşmamak üzere erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması hâlinde yasaklayabilir” hükümlerine istinaden; kamu kurum ve kuruluşlarca yapılacak etkinlikler, kutlama, çelenk sunma ve anma töreni vb. etkinlikler hariç olmak üzere, yapılması muhtemel tüm toplantı ve gösteri yürüyüşleri, Açık yer ve protesto eylemleri, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, Anma töreni, afiş, pankart ve poster açma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, vb.her türlü eylem ve etkinlikler 23 Haziran 2020 tarihinden 23 Temmuz. 2020 tarihine kadar 30 gün süreyle ilçemiz sınırları içerisinde yasaklanmıştır.  İş bu kararlar 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 32/ç maddesi gereği ilan ve tebliğ edilmiştir. Yukarıda alınan kararlara uymayanlar ve yapılan ikazlara rağmen kararı ihlal etmeye devam edenler Kabahatler Kanunun 32. Maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında adli ve idari işlem yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10