"Bir an evvel bu yanlıştan dönülsün"

1 milyondan fazla nüfusu bulunan Tekirdağ'ın 11 ilçesinin çöpünün döküleceği alanın Çorlu'da yapılması kararı üzerine oda ve STK temsilcilerinin de destek verdiği basın açıklama

Çorlu 23.06.2020 10:50:00 0

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, 11 ilçenin tamamının çöpünün döküleceği alanın Çorlu’ya yapılmasıyla ilgili Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorlu’da ki Meslek Odaları ve STK temsilcilerinin de katılımıyla odanın toplantı salonunda bir basın açıklaması yapıldı.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

 

Odalar ve STK’lar adına basın açıklamasını yapan Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, bugüne kadar Tekirdağ genelindeki yatırımlardan hak ettiği payı alamayan Çorlu’nun 11 ilçenin çöplüğü olması kararının, üretime ve ekonomiye değer katan bölge olarak tam anlamıyla cezalandırılması anlamına geldiğini ifade etti. Volkan şöyle devam etti: “Geçmiş dönemlerde yapılan yanlışlara karşı mücadele edilmediği için, zamanın çocukları olan bizler bunun bedelini ödedik. Şimdi bizlere düşen görev çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak ve aynı bedeli onlara ödettirmemektir. Geçmiş dönemlerde yapılan yanlışlara karşı mücadele edilmediği için, zamanın çocukları olan bizler bunun bedelini ödedik. Şimdi bizlere düşen görev çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak ve aynı bedeli onlara ödettirmemektir.”

 

“YERLEŞİM YERLERİNE UZAK ALANDA YAPILMALI”

 

“Biz evsel atık bertaraf tesisine kesinlikle karşı değiliz” diyerek sözlerini sürdüren Volkan,  bu alanın şehrin içine yapılmasına karşı olduklarının altını çizdi. Çöp alanları ile ilgili öneri sunan Volkan bu konuda şu ifadeleri kullandı: “Bize göre yapılması gereken;  11 ilçenin çöpü tek bir alana toplanacaksa bu alanın yerleşim merkezlerine uzak, çevreye zarar vermeyecek bir lokasyon olmasıdır. Eğer bu durum mümkün değilse; bu planlanan alanın daha lokal, ilimizin 3 farklı yerinde, her bölgenin kendi çöplerini bertaraf edeceği “yerleşim yerlerine uzak” bir alanda yapılmalıdır.  Çorlumuzun 11 ilçesi bulunan Tekirdağ’ın tek çöplüğü olmasını kabul etmiyoruz. Buraya Tekirdağ’ın tüm çöpünü getirmek bölgeye yapılacak en büyük kötülük olacaktır. Talebimiz; bir an evvel bu yanlıştan dönülerek, sorunun çözülmesidir.”

 

“SÜLEYMANPAŞA’NIN MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ”

 

Konunun kesinlikle bu çöplüğün Çorlu’da mı yoksa Süleymanpaşa’da mı yapılması hususu olmadığını vurgulayarak altını çizen Volkan, “Yaklaşık 3 yıldır bu çöplerin Süleymanpaşa’ya döküldüğünü öğrendik.  Nasıl ki bizler 11 ilçenin evsel atıklarının Çorlu’ya dökülmesini çocuklarımızın geleceği için istemiyorsak, Süleymanpaşa’nın kendi ilçesinde istememesi mücadelesini haklı buluyor ve ayrıca destekliyoruz. Süleymanpaşa'daki çocuklarımızın geleceğine, bizim çocuklarımızın geleceği kadar değer veriyoruz. Konuyu kimsenin iki ilçe çatışmasına dönüştürmesine müsaade etmeyeceğimizin de bilinmesini isteriz.” dedi.

 

“ÇORLUMUZU SAHİPSİZ GÖRMESİNLER”

 

Bu projeyi hayata geçirmeye çalışanlara seslenen Volkan, “Çorlumuzu sahipsiz görmesinler. Biz buradayız ve Çorlu’yu çöplük yaptırmamak için mücadele vermeye hazırız.” dedi.  Volkan şöyle devam etti: “Bu kapsamda Çorlu Halkının hakkını koruma ve Çorlu’ya hizmet etme görevi olan Belediye Başkanımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi, tüm Siyasi Parti Başkanlarımızı ve yönetimlerini, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı, bugün bizlerle olan Meslek Kuruluşlarımızı, sorumlulukları çerçevesinde göreve çağırıyoruz.”

 

“ÇORLU’NUN ÇÖPLÜK OLMASINI KABUL ETMİYORUZ”

 

Volkan açıklamanın sonunda “Bugün de gördüğümüz gibi çocuklarımızın geleceği tehdit edildiğinde bir araya gelip tek vücut oluyoruz. Hep birlikte Çorlumuzun 11 ilçesi bulunan Tekirdağ’ın tek çöplüğü olmasını kabul etmiyoruz. Bu mücadelede biz elimizden geleni değil, üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Bugün susanların geleceğin vebalini üzerlerinde taşıdıklarını bilmelerini istiyor ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10