Çerkezköy'de sağanak; yollar göle döndü

Çerkezköy'de etkili olan şiddetli sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde taşkınlar yaşanırken, Barbaros Caddesi'nden işçileri fabrikalara götürmeye çalışan iÅ?

Çerkezköy 23.06.2020 16:32:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Sanayi Bulvarı üzerinde biriken yağmur suları dolayısıyla bir kamyon ve bir otomobil suya gömüldü. Araç içerisinde mahsur kalan şoförler itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmayı beklerken, bir motosiklet ise göle dönen caddede suların içerinden güçlükle ilerledi. Öte yandan Sanayi Bulvarı’nda bulunan bir tekstil fabrikasının önü de yağmur sularıyla doldu. Fabrika görevlilerinin, yağmur sularının fabrikanın içerisine girmemesi için ellerindeki karton ve tahta plakalarla kapılara set çektiği görüldü.

 

AKAY: AKSAKLIKLARI GİDERMEK İÇİN GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise sağanak nedeniyle suyla dolan cadde ve sokakları inceledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akay, “Değerli Hemşerilerim; yoğun sağanak yağış sonrası oluşan aksaklıkları gidermek için görevimizin başındayız. İhtiyaç halinde Çerkezköy İletişim Merkezi’ne 444 88 59 no’lu telefondan ulaşabilirsiniz.” dedi.

 

KENT PARK SULAR ALTINDA

 

Çerkezköy’de birçok cadde ve sokak sularla kaplanırken, Kent Park’ta da farklı bir manzara olmadı. Parkın oyun alanları, yürüyüş yolları sularla kaplandı. Yağmur sularının banklar ve çöp kovalarının yarısına kadar yükseldiği görüldü. Yağmur suları rögar kapaklarından taştı. 

 

İŞÇİ SERVİSLERİ MAHSUR KALDI

 

Sanayi Bulvarı ve Fatih Bulvarı’nı birbirine bağlayan kavşak da hızla yağan sağanak nedeniyle suyla kaplanırken, 4/12 vardiyası için fabrikalara işçilerini taşıyan servisler ise göle dönen kavşakta mahsur kaldı. Bazı işçi servisleri ise kavşağa girmeden yolun başında yağmurun dinmesini bekledi. Servis araçlarındaki işçiler, bir anda bastıran yağmur nedeniyle suyla kaplanan yolda herhangi bir sorun yaşamamak için serviste beklediklerini ifade ettiler. Sağanak nedeniyle bazı fabrikaların 4/12 vardiyasını iptal ettiği öğrenildi.

 

YOĞUN ARAÇ TRAFİĞİ OLUŞTU

 

Çerkezköy’den geçen Çorlu Deresi de yağan şiddetli sağanak nedeniyle taştı. İtfaiye Caddesi ile Barbaros Caddesi’nde taşan dere suları nedeniyle araç trafiği oluşurken, yağmurun fabrikaların mesai değişim saatine denk gelmesi nedeniyle ve daha çok servis araçlarının güzergah olarak kullandığı İtfaiye Caddesi, Sanayi Bulvarı, Barbaros Caddesi ve diğer caddelerde yoğun trafik yaşandı. ÇOSB görevlileri, suyla dolan caddeler ve sokaklara girişleri önlemek için araç sürücülerini uyardı. Öte yandan ÇOSB yetkililerinin, şiddetli yağan ve su baskınlarına neden olan sağanak yağmurun herhangi bir probleme neden olmaması için bölgede faaliyet gösteren fabrikaların elektriğini kısa süreli olarak kestiği öğrenildi.

 

KIZILPINAR’DA SU BASKINLARI OLDU

 

Kızılpınar girişinde de yağan yağmur nedeniyle yoğun trafik ve araç kuyrukları oluştu. Kızılpınar yolunun yanından akan Çorlu Deresi’nin bu noktada da taştığı gözlemlenirken, birçok evi su bastığı, itfaiye ve belediye ekiplerinin su tahliye çalışmaları yaptığı belirtildi. Bir anda bastıran yağmur nedeniyle Kızılpınar Yolu Kahveler mevkiinde biriken sular, iş makineleri ile temizlendi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA-Duygu KÖSEOĞLU

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10