Emlakçı tarafından dolandırıldığını iddia etti

Çerkezköy'de ev sahibi olma hayalini kuran bir aile, daire satın almak istedikleri emlakçı tarafından dolandırıldıkları iddiası ile savcılığa başvurdu. 300 bin TL'ye anlaştıkları evi almak için bin

Çerkezköy 23.06.2020 14:54:00 0
Emlakçı tarafından dolandırıldığını iddia etti

Çerkezköy'de yaşayan S.Ç. iddiaya göre İstasyon Mahallesi’nde bulunan bir siteden 300 bin TL karşılığında emlakçı Salim Ç. ile anlaştı. Eşinin Artvin'de görev yaptığı için krediye oradan başvurduğunu kaydeden S.Ç., "Eve ekspertiz geldi ve kredi onaylandı. Tapuda işlemleri başlatmak üzere eşimi Çerkezköy'e davet ettim. Salim Ç. anahtarı bize verdi eşyalarımızı eve taşıdım ve iki gün boyunca evi temizlettim. Salim Ç.’yi tapuyu ne zaman yapacağız diye aradığımda ağabeyinin ve kendisinin işinin olduğunu ve şirketin borcu olduğu için tapuyu devredemediklerini söyledi. Bunun ardından bankaya ve tapuya giderek durumu öğrenmek istedim. Ancak öyle bir borcun olmadığını söylediler. Kişisel sorunlarını bahane ederek beni oyaladı. Geçtiğimiz hafta buluştuğumuzda 'Bana müsaade et. Şirketin vekaleti var' diyerek imzayı kendisinin atacağını söyledi. Geçtiğimiz Pazartesi günü tapuyu yapmak için sözleştik. Tapuya gittiğimizde kendisi gelmedi ve telefonları bir daha açmadı" dedi.

 

"SAVCILIĞA GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLDUK"

 

S.Ç., "Bu durumun ardından sosyal medyadan evin tapusunun sahibi Salim Ç.'nin ağabeyi M.Ç'ye ulaştık.  Kendisi bize bu dairenin satışından haberinin olmadığını ve ben bu daireyi 330 bin TL'den aşağıya satmam diyerek '330 TL'yi getir daire senin olsun. Bu parayı getirmezseniz evden çıkın' dedi. Bende kendisine evin temizliğini yaptık bu saatten sonra caymayalım diyerek 10 bin TL daha vereyim dedim. Ancak bunu da kabul etmediler. Bende çevreme haber vererek bu kişilerle orta yolu bulmaya çalıştım. Daha sonra Salim Ç. beni arayarak 'sen benim adımı iş yaptığım kişilere neden kötü yansıtıyorsun. Ben bu evi artık satmıyorum' diyerek tehdit etti. Daha sonra ise yaptığımız araştırmalarda ise Salim Ç.'nin emlak dükkanı ve şirketi olmadığını öğrendik. İlk olarak Gazi Polis Merkezi’ne daha sonra ise savcılığa giderek bu kişiden şikayetçi olduk. Bu durum bizim başımıza geldi, başka insanların canı yanmasın. Süreç uzayınca yasal havuzdaki bekleme süresi dolduğu için krediyi çekemedik. Bu saatten sonra bize bu daireyi 100 bin TL'ye bile verseler artık almayız. Bizi evden soğuttular. Bu süreç devam ederken, bizi oyalayan ve evin anahtarını bize veren Salim Ç. biz evde yokken başka müşterilere daireyi göstermiş. Bizim kapora ve ev temizleme gibi 5 bin TL'ye yakın zararımız oldu. Kendisine kaporayı elden vereyim dediğim de ise bankalarda sıra olduğunu ifade etmişti" dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10