Küçük: Ücretler harç değil haraç gibi

Saadet Partisi Tekirdağ il Başkan Yardımcısı Bilal Küçük, Özel Güvenlik Sertifika yenileme ücretleri hakkında bir açıklama yaparak "Güvenlik Çalışanlarının durumu içler acısı. Ye

Tekirdağ 26.06.2020 14:09:00 0
Küçük: Ücretler harç değil haraç gibi

 

Özel güvenlik çalışanlarının sıkıntılarına her geçen gün yenisinin eklendiğini ifade eden  
Saadet Partisi Tekirdağ il Başkan Yardımcısı Bilal Küçük açıklamasında, güvenlik çalışanlarının durumunun kötü olduğunu belirterek Özel Güvenlik Sertifikası’nın yenileme ücretlerinin yüksek olmasına dikkat çekti.

 

“TAMAMEN KÜLFET VE EZİYET”


Sertifika yenileme ücreti hakkında “Bu harç değil haraç” diyen Küçük, “Özel güvenlik çalışanlarının dertleri bitmiyor. Güvenlik çalışanlarının durumu içler acısı. Yenileme ve ilk belge alımındaki ücretler harç değil haraç gibi. Tespitlerimiz şunlar; 5 yılda bir yapılan sertifika yenilemeleri hem maddi hem de çalışılan iş yeriyle alakalı problem oluşturuyor. Yenileme bedeli bin TL’yi buluyor. Yenileme eğitimine 8 gün katılma zorunluluğu var. Tamamen külfet ve eziyet. Devletin özel güvenlik sertifikası için aldığı harç resmi rakam 904 TL. Ayrıca hala bazı kamu kurumlarında çalışanlar taşeron olarak çalışıyor.” ifadeleri ile konu ile ilgili tespitlerini aktardı.

 

“BELGE YENİLEME ZORUNLULUĞU KALKMALI


İl Başkan Yardımcısı Küçük konu hakkındaki çözüm önerilerini ise şu şekilde açıkladı: “Halihazırda bir projede istihdam edilen yani çalışır durumdaki güvenlik personeline belge yenileme zorunluluğu kalkmalı. Sektörde kendi dalında yani güvenlik olarak çalışmayan personelin sertifikası yenilenebilir. Lakin her yenilemede alınan ücret kaldırılmalı. İlk belge alımındaki fahiş ücret makul hale getirilmeli. Sektördeki en azından kamudaki taşeron çalışma tamamen ortadan kaldırılmalı.”

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10