Geçici Bakımevi'ndeki 3 can daha ailelerine kavuştu

Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde yürütülen bakım ve tedavi çalışmalarının ardından sokak hayvanlarını sahiplendirmeyi özendirmek amacıyla Çorlu Belediyesi'nin başlattığı

Çorlu 28.06.2020 16:33:00 0
Geçici Bakımevi

 

 

Çorlu Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Yeni Bir Başlangıç projesi ile 2020 yılının ilk yarısında 185 köpek ve 49 kedi sahiplendirildi. Yetkililer, iç-dış parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanların kısırlaştırma işlemlerinin yapılmasının ardından sağlıklarına kavuştuğunu, kimlik kartları çıkarılan sahipsiz hayvanların daha sonra ücretsiz bir şekilde sahiplendirildiğini belirtti.

 

ONLAR AİLELERİMİZİN BİRER PARÇASI

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, vatandaşların hayvan satın almak yerine bakımevinden sahiplenmeleri dolayısıyla memnuniyet duyduğunu belirtti. Güvenli yuvalarında yeni bir hayata başlamalarına imkân sağlayabilmek amacıyla sokak hayvanlarının sahiplendirilmesini önemsediklerini ifade eden Sarıkurt, “Onlar bizim can dostlarımız, yol arkadaşlarımız, ailelerimizin birer parçası. Hem dünyamızda hem de evlerimizde sevimli dostlarımıza hak ettikleri değeri fazlasıyla vermemiz gerektiğine inanıyorum. Unutmayalım ki, sahipleri tarafından çeşitli sebeplerle sokağa atılan ve sokakta dünyaya gelen can dostlarımız maalesef türlü zorluklarla baş başa kalıyor.” dedi.

 

“CAN DOSTLARI SAHİPLENELİM”

 

Sarıkurt, “Eğer imkânınız varsa can dostları sahiplenelim ve onları aile sıcaklığında yaşatalım. İmkânlarımız el vermiyorsa da sokaktaki dostlarımızı besleyerek onlara yalnız olmadıklarını hissettirelim.” diyerek hayvan sahiplenmenin ne kadar değerli olduğunu vurguladı.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10