Büyükşehir arı üreticilerine kovan dağıttı

Türkiye genelinde arıcılık konusunda en büyük projeyi hayata geçirerek `Tarım ve Hayvancılığın' geliştirilmesine katkı sağlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 'Arıcılığı geliÅ

Tekirdağ 29.06.2020 15:38:00 0
Büyükşehir arı üreticilerine kovan dağıttı

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan, ‘Arıcılığı geliştirme ve Polinasyon projesi' kapsamında Süleymanpaşa’da gerçekleştirilen törende Tekirdağ genelinde arı üreticisi çiftçilere kovan dağıtıldı. Törene CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ve çok sayıda üretici katıldı.

 

“TARIM ALANINDA ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK”

 

Kovan dağıtım töreninin açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan yaptı. Aslan konuşmasında bu çapta arı kovanı dağıtım projesini gerçekleştirilen Türkiye'de tek büyükşehir olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Tarım alanında önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve çiftçiler için değerli yatırımlara imza attıklarını kaydetti.

 

“TEKİRDAĞ'IN 5 VİZYONUNDAN BİR TANESİ”

 

Ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kürsüye gelerek yaptığı konuşmada, "Tekirdağ, tarımda çok önemli bir yere sahip. Tarım ve hayvancılık, Tekirdağ'ın 5 vizyonundan bir tanesidir. Güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımları, üniversitesi ve çevreye duyarlı, kentleşme çalışmalarını tamamlamış mutlu ve yaşanabilir bir Tekirdağ için çalışıyoruz. Tarım ve hayvancılık burada özel bir önem arz ediyor.” dedi.

 

“22 BİN 293 ADET KOVAN DAĞITACAĞIZ”

 

Tekirdağ genelinde arıcılığı geliştirmek ve kovan sayısını artırmak amacıyla kovan dağıtımlarına devam ettiklerini kaydeden Albayrak, “Türkiye'de üretilen ayçiçeğinin yüzde 3'ü Tekirdağ'da üretiliyor, kanolanın ise yüzde 65'i. Bölgemizde buğdaydan sonra en yoğun şekilde tarımı yapılan ayçiçeği bitkisinin gerek nektar gerek polen olarak arıcılar için çok uygun bir bitki olması nedeniyle bölgemiz, bal üretimine çok uygundur.  Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya özel önem verdik ve arı kovanı dağıtım projemizi başlattık. Bu proje kapsamında il genelinde bin 138 kişiye 22 bin 293 adet kovan dağıtımı yapmış olacağız. Yaptığımız bütün hizmetlerin sahibi, bizi bu göreve layık gören halkımızdır. Arıcılığı geliştirme ve polinasyon projemizin ve bu kapsamda dağıttığımız kovanların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

AYGUN: HAYIRLI OLSUN

 

Albayrak’tan sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal alanda çiftçilerin ve üreticilerin her zaman yanında olduğunu ifade ederek, arı kovanı dağıtım projesinin de önemli bir proje olduğunu belirtti. Aygun,  konuşmasını tüm üreticilere hayırlı olması temennisinde bulunarak bitirdi.

 

SÜLEYMANPAŞA’DA 141 ÜRETİCİYE 788 KOVAN DAĞITILDI

 

Konuşmaların ardından arı kovanı dağıtımına gerçekleştirildi. Arı üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve arıcılığa teşvik amacıyla Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren 141 üreticiye bu yıl toplamda 788 adet kovan dağıtımı yapılacak. 2015'ten bu yana bugün de dağıtılan 788 adet kovan ile birlikte 282 üreticiye toplamda 5 bin 602 adet kovan dağıtımı yapılmış olacak. Böylelikle Süleymanpaşa’da 282 arı yetiştiricisi, 30 kovana ulaşarak yeterli büyüklükte işletme seviyesine ulaşmış olacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılında başlatılan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında bu yıl il genelinde dağıtılacak olan 2 bin 300 adet kovan ile birlikte projenin sonuna gelinmiş olacak.   

 

HABER/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10