Kaymakamlık duyurdu! Yeniden başlıyor

Çerkezköy İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında toplandı. Alınan kararlar açıklanırken, buna göre usul ve esaslara riayet edilmek kaydı ile

Çerkezköy 29.06.2020 18:35:00 0
Kaymakamlık duyurdu! Yeniden başlıyor

 

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına  karşı  Çerkezköy'de tedbirler üst safhaya çıkarıldı. Çerkezköy Kaymakamlığı muhtar ve halk toplantıları ile ilgili kararlarını açıkladı.

 

1 TEMMUZ'DA YENİDEN BAŞLAYACAK

 

Önceki gün Kaymakam Atilla Selami Abban başkanlığında yapılan toplantıda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Sağlık  Müdürü  Dr. Olcay Palak, İlçe Tarım Müdürü İsa Altay, Serbest Hekim Nurtekin Erol ve Serbest Eczacı Necdet Çabuk yer aldı. Toplantıyla alakalı Çerkezköy Kaymakamlığı yaptığı açıklamada " Covid­19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme,sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Bu kapsamda Vali ve Kaymakamların başkanlığında düzenli aralıklarla yapılan muhtar toplantıları ile vatandaşla buluşma şeklindeki halk toplantıları ilgi genelgemizle iptal edilmiştir. Alınan tedbirler sonucunda kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü sosyal hayat dönemine geçilmiş olması ve aradan geçen süre göz önüne alındığında, aşağıdaki usul ve esaslara riayet edilmek kaydıyla 01.07.2020 tarihinden itibaren Vali ve Kaymakamların başkanlığında muhtar/halk toplantılarının yeniden başlatılması gerekmektedir" dedi.

 

TOPLANTI SÜRELERİ KISA TUTULACAK

 

Yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında bulaşma riskini azaltmak amacıyla düzenlenecek muhtar/halk toplantıları sırasında salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlere eksiksiz uyulacak. Toplantıların mümkün olduğunca açık havada yapılacak. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat edilecek. Toplantıların kapalı yerlerde yapılmasının zorunlu olması halinde Koronavirüs Bilim Kurulu'nun rehberleri doğrultusunda toplantı esnasında mesafe kuralına uygun şekilde oturum düzeni alınacak. (Her yöne en az 1 metre mesafe olacak ve görevli personel dahil 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde) Toplantıların yapılacağı yer/bina girişlerinde kişilerin ateşleri ölçülecek. 38 'C dereceden yüksek ateş ölçümlerinde kişiler içeriye alınmayarak tıbbi maske ile sağlık kuruluşuna başvurması sağlanacak. Katılımcılar toplantı alanına maske ile alınacak ve toplantı boyunca maske takacak. Bu amaçla toplantı mekanlarında yeterli miktarda maske bulundurulacak. Toplantı yapılacak ortak kullanım alanlarında mesafeye yönelik yer işaretlemeleri yapılacak.Toplantı yapılacak alanın girişinde ve içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulacak. Toplantı süreleri toplanma amacını karşılayacak şekilde mümkün olduğunca kısa tutulacak. Toplantının uzaması durumunda ara verilecek ve pencereler açılarak ortam havalandırması yapılacak. Toplantı için doğal havalandırması olan (pencereli) odalar/mekanlar tercih edilecek. Merkezi havalandırma sistemleri bulunan toplantı odalarının havalandırması doğal hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde yapılacak. Havalandırma sistemlerinin bakımı ve filtre değişimleri üretici firma önerileri doğrultusunda yapılacak. Klima veya vantilatörler mümkün olduğunca kullanılmayacak. Kullanılmasının zorunlu olması durumda ise Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde yer alan “Covid-­19 Kapsamında Klima/İklimlendirme Sistemlerinde Alınacak Önlemler”e uygun hareket edilecek.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ 14 GÜN SAKLANACAK

 

Toplantıların yapılacağı yerin girişine/görünür bir yerine koronavirüs (Covid-­19) kapsamında alınması gereken önlemlerle ilgili afişler (el yıkama, maske kullanımı ve toplantı yapılacak yerin içinde uyulması gereken kurallar) asılacak. Toplantı öncesinde ve sonrasında kullanılan alanlar temizlenecek/dezenfekte edilecek. Toplantı salonlarının temizliğinde özellikle sık dokunulan yüzeylerin (kapı kolları,kolların dayanıldığı yerler, masalar, sandalye kolçakları) temizliğine azami derecede dikkat edilecek. Temizlik yapan personel tıbbi maske ve eldiven kullanacak. Toplantılarda zorunlu olmadıkça yiyecek ikramından kaçınılacak. Yiyecek ikramında bulunulması durumunda tek kullanımlık servis ekipmanları tercih edilecek. Servis personelinin kıyafetlerinin günlük temizliği ve hijyeni ile maske kullanması sağlanacak. Toplantıdan sonra tüm katılımcıların adları ve iletişim bilgileri en az 14 gün saklanacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10